„Prasidėjo labai svarbūs įvykiai.“ Skelbiama apie Pietų fronto žlugimą (Video)  ()

„Artimiausiomis savaitėmis išsekimo mūšis gali virsti lemiamu mūšiu, po kurio žlugs Rusijos frontas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stabilumas fronte Ukrainos kontrpuolimo metu yra iliuzija. Tiesą sakant, dabar ten vyksta labai svarbūs įvykiai. Nubrėžtos sąlygos būsimam Rusijos pralaimėjimui, kuris gali įvykti labai greitai.

Tai pasakojo rusų istorikas, politikas Dmitrijus Černyševskis.

„Iš fronto ateina itin įdomios žinios, kurios rodo, kad lemiamas mūšis kare prie Zaporižios, atrodo, įžengia į lemiamą fazę.

„Rusija dislokavo beveik visą „Vostok“ karių grupę į pietus nuo Ukrainos. Tai gali rodyti Rusijos gynybos trapumą šia kryptimi“, - rašo Amerikos karo studijų instituto analitikai. Vienintelis rezervas, likęs „Vostok“ pajėgų grupėje , yra 29-oji armija, mažiausia Rytų karinėje apygardoje (VVO). Atsargų perkėlimas reiškia, kad frontas negali atlaikyti Ukrainos karių puolimo turimomis pajėgomis ... Rusijos gynyba šioje srityje yra trapi. Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos prasibraus per Rusijos gynybą, o Rusijos pajėgos negaus reikšmingos paramos iš operatyvinių rezervų, tai greičiausiai Pietų Ukraina bus išlaisvinta. Rusai turės trauktis“, – sakė Černyševskis.

Jis taip pat patikslino, kad traukimasis į tolimas linijas yra labai sunkus karinis manevras, kurio Rusijos armija gali neįveikti. Didelė grandiozinio fronto griūties tikimybė.

Rezervo klausimas, pabrėžė Černyševskis, yra pagrindinė dabartinės išsekimo kovos problema. Pusė, kuri juos išeikvos greičiausiai, yra pasmerkta pralaimėti. Ir, sprendžiant iš naujausios informacijos, tai bus Rusijos Federacija.

„Kariuomenė, stovinti gynyboje parengtose pozicijose, paprastai turi pranašumą ... Ukraina turėjo įveikti visas įtvirtintas gynybos linijas savo pėstininkų kojomis. Vakarų analitikai buvo labai nustebę, nes jau pirmojo puolimo mėnesio pabaigoje pastebėjo, kad Ukrainos naudota mažų mobiliųjų grupių taktika kartu su nusistovėjusia šių grupių sąveika su artilerija lėmė tai, kad Rusija gynyboje patiria didesnių nuostolių nei Ukraina puolime... Rusija praranda apie 30% daugiau įrangos nei Ukraina. Matyt, toks pat santykis ir žmonėms. O kadangi Rusijos kariuomenė neturi skaitinio pranašumo, RF ginkluotųjų pajėgų pralaimėjimas tapo neišvengiamas. Rusijos vadovybė buvo priversta mesti į mūšį operatyvinius rezervus ir tai parodė, kad mūšis įžengė į kulminacinę frazę. Jei šie rezervai bus sutriuškinti, tuomet išlikusių Ukrainos rezervinių grupių poveikis gali sutriuškinti Rusijos frontą. Ir ši griūtis gali būti labai galinga ir neapsiriboti proveržiu į Azovo jūrą“, – sakė rusų istorikas.

 

Jis patikino, kad dabartinis fronto stabilumas ilgai neišsilaikys.

Artimiausiomis savaitėmis išsekimo mūšis gali virsti lemiamu mūšiu, po kurio žlugs Rusijos frontas... Liko visai nedaug. Mūšio kulminacija arti. Nuo mūšio baigties priklauso šio karo baigtis. Tai tikras Kursko mūšis šiuolaikinėmis sąlygomis. Ukraina jį laimės -karas gali greitai baigtis visiška pergale... Pirmą kartą nuo Ukrainos puolimo pradžios paaiškėjo,kad Ukraina ne tik turi iniciatyvą, bet laimi. Strategiškai Rusijos vadovybė žlunga“, – sakė Černyševskis.

 

Šį faktą, tikino ekspertas, puikiai supranta Rusijos Federacijos karinė vadovybė. To įrodymas – karštligiškas nepasirengusių pajėgų perkėlimas į Krymą. Rusijos Federacijos vadai laukia fronto žlugimo ir taip bando užkirsti kelią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržiui pusiasalyje.

„Jie nervinasi, supranta, kad tuoj viskas sprogs ir Ukrainos banga pasieks Krymą... Jie tikrai jaučia, kad  pralaimėjimas arti.  Mūšis prie Zaporižios žengia į lemiamą etapą“, – konstatavo rusų istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(7)
(154)

Komentarai ()

Susijusios žymos: