Europoje „iPad“ kainuoja ketvirtadaliu brangiau  (8)

Europoje bendrovės „Apple“ planšetiniai kompiuteriai kainuoja ketvirtadaliu brangiau nei JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiarus įrenginys visame pasaulyje turėtų kainuoti maždaug vienodai (skiriasi tik valiutos kursai, transportavimo išlaidos ir mokesčiai), tačiau Australijos specialistai išsiaiškino, kad europiečiams labiau apsimoka pirkti „iPad“ Azijoje, Australijoje arba JAV.

„Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir Italijoje kompiuteris kainuoja 20-25% daugiau nei JAV, – sako ekonomistas Kreigas Džeimas, užsiimantis prekyba vertybiniais popieriais. – Klausimas tame, ar „Apple“ sąmoningai didina „iPad“ kainą Europos rinkoje, ar svaro ir euro kursui reikia dar labiau nusmukti, kad aparato kaina atitiktų pasaulines“. Europos šalių įsiskolinimai per paskutiniuosius mėnesius sudavė smūgį eurui ir svarui. Gal būt „Apple“ prognozuoja ir tolesnį pagrindinių Europos valiutų kursų smukimą?

JAV pigiausia (16 GB) planšetinio kompiuterio Wi-Fi modifikacija kainuoja 499 dolerius, o Didžiojoje Britanijoje – net 620 dolerių. Kanadoje šio modelio kaina siekia 520, Japonijoje – 536, o Australijoje – 533 dolerius. Pats brangiausias „iPad“ kompiuteris su 64 GB atminties, Wi-Fi ir 3G JAV kainuoja 829, Didžiojoje Britanijoje – 1010, o Vokietijoje, Prancūzijoje ir Italijoje – 980 dolerių.

„iPad“ planšetinių kompiuterių pardavimai už JAV ribų prasidėjo gegužės 28 dieną. Teigiama, kad „Apple“ gerbėjai užimdavo eilę iš vakaro ir šturmuodavo parduotuves.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: