Sukčiai iš netikrų antivirusinių programų pardavimo uždirbo 100 milijonų dolerių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2010-06-01 13:45
Šaunuoliai, kaip ir telefoniniai sukčiai.
MarijonasM 2010-06-01 14:47
Dėl vaistų suprantu, bet dėl antivirusinių, kur čia nusikaltimas, tiesiog pardavinėjo eilinį šlamštą kaip daug kas daro. Internete pilna nenaudingų mokamų programų, jei žmonėms to reikia, tai kodėl gi ne. Tai dar galima nuteisti Symantec, ca technologies.
ligonis 2010-06-01 15:16
MarijonasM: skirk antivirusine programa kuri skenuoja failus ir iesko kenksmingo kodo, nuo programos kuri turi stulpeli kuris per kelias sekundes uzsipildo ir poto paraso, kad kompiuteryje yra virusu. jei nematai skirtumo - nevieta internete.
MarijonasM 2010-06-01 15:35
Ką tu žinai, ten gal yra kokia duomenų bazė su 3 vir. ir mechanizmu atpažįstančiu nežinomus virusus. Viskas, antivirusinė. Daugelis rimtesnių kai kuruos paprastus failus atpažįsta kaip virusus. Ir tikrų virusų praleidžia. Skirtumo beveik nėra. Vienos prastesnės, kitos geresnės. Tegul standartus padaro tad kokius. Ėsmė tame, kodėl vieniem kokį šlamštą kišt galima, o kiti už tai baudžiami. Čia ne vien antivirusinėm galima taikyt.
marius111 2010-06-01 17:01
šitos programos tėra virusai, neprašyti įsirašasntys į kompą, sugadina duomenis, apsimeta antivirusine ir prašo išpirkos, kad viską sutvarkyt atgal. Dalis žmonių sumoka pinigus iš kvailumo, kiti tiesiog pasiduoda nenorėdami rizikuoti duomenimis. nemanau, kad yra žmonių kuriem reikia tokių programų
loggo 2010-06-01 18:02
Visiškas idiotas, net nejuokinga Ok, juokinga Nesigaudai visiškai, va pasiskaityk, apie vieną jų rašė http://www.securecomputing.net.au/News/ ... ansom.aspx dar vienas: http://en.wikipedia.org/wiki/Ransomware_(malware) Čia nekalbama apie TIKRAS antivirusines programas, kurios tikrina ir valo kompiuterį, čia kalbama apie kenkėjiškas programas, kurios apgaulės būdų (pasitelkiant netikras reklamas, teigiančias, kad jūsų kompiuteris NEVA užkrėstas ir kad jūs galite įsirašyti nemokamą antivirusinę, kuri panaikins virusą) būna įrašomos į sistemą. Tada jos visiškai blokuoja kompiuterio darbą, išmeta netikros antivirusinės langą, kuriame rodoma, neva jūsų kompiuteryje yra n-šimtų virusų, ir kad nemokama versija gali ištrinti tik vieną. Už kitų ištrinima reikia primokėti. REALYBĖ YRA TA, kad vienintelis virusas, esantis kompiuteryje ir yra ta apsimetėliška antivirusinė. Ji stipriai sutrikdo kompiuterio darbą ir REIKALAUJA pinigų, kad jis vėl toliau normaliai veiktų. Yra žinoma, kad net sumokėjus, tos kenkėjiškos programos nevisada leidžia toliau naudotis kompiuteriu. Be išpirkos reikalavimo ir kompiuterio darbo blokavimo, tos NETIKROS antivirusinės programos atlieka ir kitas virusų funkcijas - leidžia perimti kompiuterio kontrolę užpuolėjui, atsisiųsti ir siųsti duomenis į/iš kompiuterio, vogti infromaciją, ir pan.
Jomajo 2010-06-01 18:05
jei proto ner ir kompiuteriniai ygudziai nesiekia pirmoko, o pinigu turi tai prasom mokekit, ir visai negaila tokiu auku, kaip ir bobuciu kur skalambija per visas zinias kad neduokit pinigu bet kam, bet vis islenda viena kita apmusijus ir boba "isperka" savo vaika, (kurio kartais neturi) is baisios bedos, tiesa uz paskutinius savo 20000 euru. komedija
MarijonasM 2010-06-01 18:42
Kurioj vietoj parašyta, kad tos antivirusinės kodavo duomenis (tiksliai nežinau, bet tai nesvarbu), ta straipsnio nuoroda tik kaip pavyzdys panašių programų, ir jeigu žmogus paspaudęs ant reklamos neskaitydavo kas joje yra ir instaliuodavo, iš kur tu po velnių žinai, kad programos licencijoj (jei tokia buvo ) nebūdavo supažindinama su naudojimu, atsakomybe, ir galimais padariniais?
blizzard 2010-06-01 19:47
o kur dabar visokios lanvos? tokius reikia gaudyt..
MarijonasM 2010-06-01 20:38
Tai jei tie trys nepasirašė su lanva jokios sutarties, ir jų antivirusinė buvo nemokama, tai už ką gaudyt tuos vartotojus kurie siuntėsi?
Rudolfas 2010-06-01 20:46
Durniu ir baznycioj musa. O tu uz tokius issisokimus ir i savo mergaitiska fizionomija gali kepstelejimo susilauti
Alchi 2010-06-01 22:55
LANVA vykdo anti-piratinę veiklą - reiškias skriaudžia vartotojus. Jie negaudo žmonių, kurie kitiems kenkia. Iš dalies jeigu juos šitaip sugrętinus, tai beveik gaunasi, kaip kolegos (abudu užknisa paprastus žmones). Varnas varnui....
abcdjasd 2010-06-02 01:43
Dabar internete yra visa krūva "antivirusinių" programų, kurios nieko bendro su virusais neturi ir eiliniam vartotojui, kuris sunkiai gaudosi, tai tikrai yra problema. Ir betkokiu atveju, nesvarbu ar tai ką jie siūlė atlieka standartines AV funkcijas, ir ar tos programos daro kokią nors žalą (abiem atvejais labai abejoju), esmė yra tame, jog jie apgaudinėja vartotojus ir reikalauja pinigų už tai kad pašalintų kažkokią grėsmę, kuri realiai neegzistuoja. Čia taip pat kaip šarlatanai nustato tau kažkokią ligą, kurios realiai nėra, ir pradeda reikalaut pinigų už jos gydymą...
loggo 2010-06-02 01:49
Kalėdų senelio elniui tik ir komentuoti kitų išvaizdą