„Yra rimtų problemų.“ Skelbiama, kad nutiko „Bradley“ šarvuočiams Ukrainoje (Foto)  ()

Mūšio metu buvo sunaikinta 10 iš 190 „Bradley“, kuriuos JAV skyrė Ukrainai pagal karinės pagalbos paketą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelios dešimtys mašinų buvo sugadintos. Daugelis jų buvo suremontuotos ir grąžintos į mūšio lauką. Dalį jų tenka siųsti į Lenkiją rimtesniam remontui.

„The Washington Post“ rašo apie tai remdamasis šaltiniais.

„Jungtinės Valstijos skyrė 190 pėstininkų kovos mašinų „Bradley“, iš kurių daugiau nei pusė buvo pristatytos operatyviniams padaliniams Ukrainoje“, – sakė pareigūnas, kuris norėjo likti anonimiškas dėl klausimo jautrumo. „Buvo sunaikinta apie tuziną „Bradley“, – pažymi leidinys.

Pagal analitinės svetainės „Oryx“ duomenis, dar kelios dešimtys mašinų patyrė įvairaus laipsnio žalą. Daugelis jų buvo suremontuotos ir jau grįžo į mūšio lauką. Dalį jų tenka siųsti į Lenkiją rimtesniam remontui.

 

Taip WP žurnalistai užfiksavo šešias miškingoje vietovėje remontuojamas mašinas, kurių dauguma buvo apgadintos dėl minų sprogimo.

Kai kurių mašinų remontas gali užtrukti tik kelias valandas. Tuo pačiu, anot karių, su kuriais leidinys kalbėjosi, jie jaučia atsarginių dalių remontui trūkumą.

„Kai kurios mašinos yra „donorinės“, o tai reiškia, kad ukrainiečiai pašalina iš jų tinkamas dalis, kad galėtų sumontuoti kitas, mažiau pažeistas „Bradley“ mašinas, o tada užpildo „donorinę“ mašiną sugedusios mašinos dalimis prieš siunčiant ją atlikti išsamesniam remontui į gamyklą Lenkijoje“.

 

 

Viena pirmųjų kliūčių remontuoti ir grąžinti tokias transporto priemones į frontą – atsarginių dalių trūkumas, teigia kariškiai.

Aukštas leidinio pašnekovas pasakojo, kad daugeliu atvejų ukrainiečiai mašinas naudojo būtent taip, kaip buvo išmokyti per mokymus Vokietijoje: kombinuotomis atakomis, kai kartu veikia pėstininkai, šarvuočiai ir aviacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()