Skyrskis skelbia, kad rusai pateko į spąstus  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos žengia į priekį pralauždamos Rusijos gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„24 kanalo“ žurnalistas Oleksijus Pečijus išanalizavo padėtį fronte.

Generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis patikino, kad Bachmuto rajone, kur tebesitęsia smarkūs mūšiai, jau sudarytos visos sąlygos Ukrainos gynybos pajėgoms susigrąžinti miesto kontrolę.

Syrskis patikino, kad tai įmanoma padaryti su dešimtis kartų mažesniais nuostoliais, nei okupantai prarado užimdami miestą. Pasak generolo, Rusijos karių dislokacijos vieta yra sutelkta pačiame Bachmute. Okupantai yra pusiau apsuptyje ir, kaip sako Syrskis, tuo nepasinaudoti tiesiog neįmanoma.

Tuo pat metu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis pridūrė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau žengia į priekį visomis fronto kryptimis. Kiekvieną dieną Ukrainos kariai pasistūmėja nuo 500 metrų iki 1 kilometro atstumu.

Liepos 19 d. paskelbtoje geolokacinėje medžiagoje matyti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasistūmėjo netoli Andrijivkos, esančios už 10 km į pietvakarius nuo Bachmuto.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas taip pat pranešė, kad Ukrainos pajėgos tęsė puolamąsias operacijas į šiaurę ir pietus nuo Bachmuto miesto ir privertė Rusijos pajėgas atsitraukti iš pozicijų netoli Orechovo-Vasylivkos.

Be to, analitikai teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos žengia į priekį Klišivkos rajone. Visų pirma Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino naujas pozicijas dominuojančiose aukštumose vakariniame vietovės pakraštyje. Rusai bandė pulti ir kituose Bachmuto apylinkės taškuose, tačiau nesėkmingai.

 

Būtent tokia padėtis dabar leidžia generolui O. Syrskiui teigti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos parengė sąlygas Bachmuto išvadavimui. Iš tikrųjų Bachmutas yra pusiau apsuptas, bet svarbiausia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė dominuojančias aukštumas ir miestas dabar yra jos rankose. Taigi galiausiai okupantai turi nedaug galimybių – arba bėgti iš miesto, arba būti sunaikinti Bachmute.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: