JAV kariuomenė bando priešą akinančius lazerius  (16)

Jungtinių Valstijų kariuomenė Afganistane pradėjo bandyti žalios šviesos lazerius, laikinai apakinančius priešininką ir vykdančius atgrasymo bei civilių gyventojų perspėjimo funkcijas, pranešė leidinys „Defense Aerospace“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

GLEF (Green Laser Escalation of Force) pavadintos eksperimentinės žalios šviesos lazerių sistemos montuojamos ant JAV kariuomenės šarvuočių. Šie lazeriai yra nemirtino poveikio ginklas, skirtas naudoti kasdien vykdomo patruliavimo ir kontroliavimo operacijų metu, teigiama pranešime.

Pasak už naujosios įrangos bandymus atsakingų JAV kariuomenės atstovų, žalios šviesos lazeriai yra saugus ir efektyvus nemirtino poveikio ginklas, kurį panaudojus nebelieka būtinybės atidengti gyvybei pavojingos šaunamųjų ginklų ugnies.

Pranešama, kad GLEF sistemos generuojama plačiai išsklaidoma lazerio šviesa laikinai sutrikdo žmonių regėjimą, todėl, esant ginklo poveikio zonoje, labai sunku ar net visai neįmanoma vairuoti automobilį ar naudoti šaunamąjį ginklą. Tokius lazerius galima naudoti ir prie kontrolės postų, kai reikia perspėti pavojų karių saugumui keliančius civilius asmenis. Pasak JAV kariškių, mažesniais atstumais tokie lazeriai akimirksniu „paralyžiuoja“ agresyviai besielgiančius žmones, nesukeldami jokio pavojaus jų gyvybei ir sveikatai.

Specialistų teigimu, žmogaus akis dienos metu yra 4 kartus jautresnė žaliai šviesai lyginant su raudona, o naktį žalios šviesos poveikis yra dar stipresnis. Išsklaidytos žalios šviesos lazerio poveikį žmogui esą galima lyginti su sekundės dalį trunkančio žvilgtelėjimo į Saulę efektu.

Pranešama, kad GLEF sistemos Afganistane bus bandomos 90 dienų, o po to lazeriai bus tobulinami atsižvelgus į praktinio naudojimo rezultatus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)