Rusijoje įstrigo nacionalinės interneto naršyklės projektas  (5)

Rusijoje pradėtas vykdyti „nacionalinės interneto naršyklės“ projektas įstrigo beveik ties starto linija, tai yra, bandant parengti bendrąsias projekto paskirties rekomendacijas, skelbia internetinis leidinys „RBK Daily“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šias rekomendacijas turėjo pateikti Rusijos Ryšių ir masinės komunikacijos ministerija. Jos valdininkai perdavė paraišką federalinei valstybinei įmonei „Atlas“ ir kreipėsi į kitas projekto įgyvendinimu suinteresuotas valstybines organizacijas ir privačias bendroves, prašydama pateikti savo pasiūlymus dėl galimybės panaudoti jau sukurtus sprendimus. Tačiau iki šiol projekto vykdymas nepajudėjo iš vietos, nors dar praėjusių metų rudenį Rusijos žiniasklaida pranešė, kad nacionalinės interneto naršyklės kūrimą planuojama užbaigti per vienerius metus.

Idėja kurti rusišką interneto naršyklę, kurią būtų galima naudoti šalies gynybos projektuose ir pramonėje, buvo iškelta 2009 m. rugsėjo mėnesį. Pasak tokio projekto iniciatorių, tokia interneto naršymo programa užtikrintų patikimą vartotojų identifikaciją ir saugų naudojimąsi elektroninio parašo technologija. Idėjai sulaukus pritarimo, koordinuoti sumanymo realizavimą buvo pavesta Rusijos Ryšių ir masinės komunikacijos ministerijai.

Pagal numatytą planą nacionalinė interneto naršyklė Rusijoje būtų kuriama „Mozilla“ naršyklės „Firefox“ pagrindu. Kartu su ja turėtų būti kuriamas ir tarpinis (proxy) interneto serveris, apsaugantis valstybinių organizacijų kompiuterius nuo įsilaužėlių. Nacionalinės naršyklės kūrimo projekto darbai buvo įvertinti keliomis dešimtimis milijonų rublių, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)