Su sprogstančiomis plokštėmis. Ukrainoje pastebėtas dar neregėtas „Bradley“ (Video)  ()

Ukrainos pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ gavo sistemą, kuri turėtų sustiprinti apsaugą nuo įvairių prieštankinių ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kovotojas internete publikavo vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Ukrainos kariai treniruojasi veikti iš amerikietiškos pėstininkų kovos mašinos „Bradley“. Įdomu, kad įraše matomas šarvuotis yra sustiprintas dinamine šarvų apsauga - sprogstančiomis plokštėmis, kurios turėtų apsaugoti „Bradley“ nuo prieššarvinių ginklų.

„Bradley“ naudojama reaktyvi šarvų apsauga buvo sukurtas specialiai šiai pėstininkų kovos mašinai. To reikia, nes tankams skirtos sprogios plokštės galėtų ne apsaugoti, o kaip tik sužeisti „Bradley“ įgulą. „Bradley“ pėstininkų kovos mašina, tarnaujanti nuo 1981 metų, iš pradžių buvo kritikuojama dėl aliumininių šarvų. Vėliau paaiškėjo, kad „Bradley“ įgulos apsauga iš tikrųjų yra labai gera, nors šarvai buvo stiprinami plieno ir kompozitinėmis plokštėmis. Tačiau įprastos reaktyvios sprogios šarvų apsaugos plokštės, montuojamos ant tankų, „Bradley“ netinka. Rusai, beje, savo kailiu išbandė, kodėl dinaminė tankų šarvų apsauga netinka silpnai šarvuotoms mašinoms - Ukrainos užpuolikai „Kontakt-1“ plytas yra montavę ir ant lengvųjų automobilių, kuriuos šie moduliai tiesiog suplėšo ir sudegina.

BRAT („Bradley“ Reactive Armor Tiles“) sistemos kūrėjas - „General Dynamcis Ordnance and Tactical Systems“ teigia, kad dinaminės šarvų plokštės saugo nuo prieštankinių ginklų. Sistema išbandyta Irake, bet šiaip yra labai reta.

„Kai kovinės mašinos yra aprūpintos reaktyviomis šarvų plokštėmis, jos geriau atlaiko tiesioginius įvairios prieštankinės amunicijos smūgius, įskaitant nuo peties leidžiamas raketas, kurios dabar yra paplitusios šiuolaikinėje karo zonoje“, – aiškino Maria Hazlett, „ACC-New Jersey“ kontraktų specialistė.

(45)
(0)
(45)

Komentarai ()