Paguosti gali išmanieji drabužiai  (7)

Išmanieji drabužiai jau netrukus gali padėti juos dėvintiems žmonėms susidoroti su šiuolaikinio gyvenimo sunkumais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokių apdarų prototipai stebi žmogaus psichologinę būseną, taip pat matuoja temperatūrą ir pulsą. Drabužiai prijungti prie duomenų bazės, kuri tiria duomenis ir nustato žmogaus emocinę būseną, rašo BBC.

Tuomet drabužiuose įrengtame ekrane pasirodo vaizdai, o per garsiakalbius skamba muzika ar žodžiai, padedantys juos dėvintį žmogų nuraminti ir teikiantys jam paramą.

Tokie drabužiai sukurti vykdant meninį projektą. Jie pagaminti iš tekstilės, į kurią įausti įvairūs belaidžiai jutikliai. Šie drabužiai gali sekti įvairius biologinius parametrus, tokius kaip temperatūra, širdies plakimo dažnis ar kvėpavimas.

Surinkti duomenys tuomet siunčiami į interneto duomenų bazę, kurią prieš tai sukuria pats drabužių dėvėtojas, ir iš ten gaunamas atitinkamas atsakas. Drabužiai prie interneto prisijungia per išmanųjį telefoną.

Kai nustatoma, kokios konkrečiai emocinės būsenos yra drabužius dėvintis žmogus, duomenų bazė į siunčia įvairią muziką ir vaizdus, galinčius padėti pakeisti žmogaus nuotaiką.

Tam drabužiuose įrengtas šviesos diodų (LED) ekranas, o gobtuve įmontuoti garsiakalbiai. Ekrane gali būti rodomas slenkantis tekstas arba paprasti vaizdai, o per garsiakalbius skamba muzika, garsai ar iš anksto įrašytos draugų bei giminaičių žinutės.

Šiuos drabužius sukūrė Barbara Layne iš Konkordijos universiteto Kanadoje ir Janis Jefferies iš Goldsmiths koledžo skaitmeninės studijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)