[ŽT] Navalnas pribloškė. Rėžė, kas iš tikrųjų yra Girkinas  (1)

Opozicijos politikas kaltinimą buvusiam prorusiškų „DLR“ kovotojų lyderiui laiko politiniu. Jo nuomone, visi Girkino nusikaltimai turi būti nuodugniai ištirti ir sulaukti teisingo teismo įvertinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalėjime sėdintis Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas neseniai Maskvoje suimtą teroristą Igorį Girkiną pavadino politiniu kaliniu. Navalnas apie tai paskelbė savo „Twitter“ paskyroje.

„Igoris Girkinas (Strelkovas) buvo neteisėtai sulaikytas. Kol jis yra suimtas dėl šio beprasmio ir akivaizdžiai politiškai motyvuoto kaltinimo, jis yra politinis kalinys“, – rašė Navalnas.

Opozicionierius taip pat priminė, kad Girkinas anksčiau buvo nuteistas Nyderlandų teismo procese, kuris, jo nuomone, atitinka teismų nepriklausomumo principą. Jis mano, kad 298 „Boeing“ keleivių žūties faktą (skrydžio MH-17 katastrofą virš Donbaso – red.) turėtų ištirti Rusija, o visi atsakingi asmenys turėtų būti teisingai nubausti.

 

Navalnas pažymėjo, kad pats Girkinas neneigia savo dalyvavimo karo veiksmuose Ukrainoje. Tačiau, anot opozicionieriaus, „šie faktai turėtų būti ištirti ir gauti teisingą teismo vertinimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(24)
(-13)

Komentarai (1)