Rusija ruošia elitinį padalinį „Bachmuto žudynėms“. Nutekėjo slaptas Generalinio štabo dokumentas  ()

Rusijos žmogaus teisių gynėjo Vladimiro Osečkino teigimu, rusai ruošiasi šturmuoti įtvirtintą Bachmuto rajoną, kur ginasi Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Tačiau šių duomenų tikrumo patikrinti negalima.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ruošiasi siųsti savo elitinius oro desantininkus į karštąsias Donbaso vietas Rytų Ukrainoje, įskaitant Bachmutą. Tai liudija įtariamas Rusijos žmogaus teisių gynėjo Vladimiro Osečkino gauto slapto Rusijos generalinio štabo pranešimas, apie kurį jis paskelbė liepos 23 d. savo kanale „Telegram“, praneša „Newsweek“.

Osečkinas teigė gavęs slaptą dokumentą iš šaltinio, kuris esą atstovauja Rusijos generalinio štabo darbuotojui. Panašu, kad dokumentas, kurio „Newsweek“ negalėjo iš karto patikrinti, buvo skirtas prezidento Vladimiro Putino vyriausiajam generolui, Generalinio štabo viršininkui Valerijui Gerasimovui.

Dokumente siūloma siųsti „puolimo dalinius“, vadovaujamus vado generolo pulkininko Michailo Teplinskio į vietoves, esančias netoli Bachmuto Donecko srities rytuose – Slovjanską, Lymaną, Belogorivką (Luhansko sritis) ir Slovensko kaimą. Gerasimovas prašė pritarti šiam pasiūlymui.

Liepos 18 d. ranka rašytas dokumentas buvo paskelbtas „Maskvos skalbykla“ „Telegram“ kanale po to, kai liepos 12 d. buvo atleistas 58-osios jungtinės armijos vadas generolas pulkininkas Ivanas Popovas.

Taip pat buvo paskelbtas Popovo garso įrašas, kuriame, matyt, jis skundėsi tiesiai Rusijos prezidentui, užduodamas klausimus apie „nepakankamą kontrbaterijos kovos organizavimą, artilerijos žvalgybos postų trūkumą, masines mūsų brolių žūtis ir sužalojimus nuo priešo artilerijos“.

 

Po to, liepos 15 d., 7-osios oro desantininkų divizijos kariai paskelbė garso pranešimą, kuriame perspėjo apie savo vado Teplinskio atleidimą, kuris taip pat skundėsi dėl karo Ukrainoje vykdymo. Jie grasino išvesti kariuomenę iš okupuoto Chersono regiono Ukrainos pietuose, jei kažkas panašaus atsitiks su Teplinskiu.

Osečkino šaltinio teigimu, dokumentas patvirtina „žinomame anoniminiame Rusijos „Telegram“ kanale“ paskleistą žinią, kad oro desanto pajėgos siunčiamos „skersti“ ir šturmuoti „įtvirtintą zoną prie Bachmuto, kur aršiausiai ginasi Ukrainos ginkluotosios pajėgos“.

 

„Jie [gynybos ministras Sergejus Šoigu ir Gerasimovas] ruošiasi išsiųsti juos skerdimui“, – pranešė kanalas „Telegram“. „Visos oro pajėgos iš esmės yra lengvieji pėstininkai ir yra metami pralaužti daugiasluoksnę gynybą“.

„Jei Gynybos ministerijos manevras bus sėkmingas, jie vienu šūviu numuš du paukščius – tai išretins nepatenkintus kariuomenės valdymo metodais ir sulėtins šiuo metu pusiau apsupto Bachmuto išlaisvinimą“, – priduria kanalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(5)
(7)

Komentarai ()