[ŽT] Rusijai kilo rimtų problemų su raketomis. Prasideda šiurpios atakos  ()

Pasak karo stebėtojo Oleksandro Kovalenkos, Rusija apšaudo Odesą žinodama apie savo raketų problemas ir tikimybę, kad raketos pataikys į istorinį centrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija turi rimtų problemų dėl raketų gamybos, teigia karo ir politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko. Jo teigimu, raketų gamyba Rusijoje šiuo metu vykdoma „avariniu režimu“ ir praktiškai nebėra techninės kokybės kontrolės. Dėl to raketos yra mažiau patikimos ir tikslios.

Liepos 23 d. Rusija panaudojo įvairias raketas Odesai atakuoti - „Iskander-M/K“, „Kalibr“, „Oniks“ ir „Ch-22“. Kovalenko pažymėjo, kad Rusijos raketų tikslumas yra gana mažas, todėl jos yra mažiau efektyvios. Pavyzdžiui, „Ch-22“ raketos nuokrypis nuo taikinio gali siekti iki 500–600 metrų, o net „didelio tikslumo“ raketos, tokios kaip „Kalibr“, turi +/- 50 metrų nuokrypį. Bet dabar net „Kalibr“ tikslumas pablogėjo ir yra apie +/- 100-150 metrų nuo taikinio.

„Dar 2022 metais Belgorodo srities gyventojai ne kartą filmavo, kaip Charkivo srities link paleistos raketos „Iskander“ sprogsta ar nukrenta pakeitusios trajektoriją. Todėl net sąlyginai „modernių“ ir „didelio tikslumo“ raketų naudojimas dabar yra sugedusių raketų panaudojimas“, – sakė Kovalenko.

 

Ekspertas pažymėjo, kad Rusija apšaudo Odesą gerai žinodama apie problemas su raketomis. Atakuodama grūdų uostą Rusija gerai supranta, kad yra didelė tikimybė, kad bus pataikyta į istorinį centrą, gyvenamuosius pastatus ar architektūrines vertybes.

(6)
(8)
(-2)

Komentarai ()