„Pažiūrėkite, ką padarė Izraelis. Tai yra pamatas, kitaip jie tave sunaikins.“ Skelbiamas vienintelis šansas Ukrainai (Video)  ()

Yigalas Levinas mano, kad greičiausiai Ukraina pradėjo ne nuo nulio, o modernizavo „Hawk“ oro gynybos sistemą, kurią jai tiekė Vakarų partneriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai pasigirdo naujienų, kad Ukraina sukūrė savo „Hawk“ tipo vidutinio nuotolio oro gynybos sistemą ir net jai tinkamą amuniciją.

Tačiau, pasak IDF karininko Yigalo Levino, greičiausiai kalbama ne apie kūrimą nuo nulio (nes tai labai sunku), o apie gautų „Hawk“ oro gynybos sistemų modernizavimą ir modifikavimą.

Tokią nuomonę karybos ekspertas išsakė interviu su Vitalijumi Prudiumi metu kanalui „Politeka Online“. „Galima radikaliai pakeisti, perdaryti, užbaigti, – sakė Y. Levinas. – Ukrainoje yra toks terminas – „menshovartist“ (mažesnė kaina).

Man labai nepatinka, kai sakoma: „Negalime, mums nedavė, jie mus apleido, mus apgavo ir t.t. Taigi kurkite, darykite patys, investuokite į karinę pramonę!“

Tada Y. Levinas davė ukrainiečiams, tiksliau – karinei-politinei Ukrainos vadovybei, vertingą patarimą: „Žiūrėkite, Izraelis kažkada gynybai išleido 30% savo BVP. Tai tiesiog neįsivaizduojama. Ir kokia prasmė? Nes jie suprato: gynybos pramonė yra svarbiausias dalykas, tai yra pagrindas, kitaip jie tave sunaikins.“

 

Kaip tik taip ir turi elgtis Ukraina, pažymėjo karo ekspertas, juolab kad turi kur pjauti, turi oligarchų, kuriuos galima papurtyti. Šiam tikslui gali būti panaudota ir sąjungininkų finansinė parama: pavyzdžiui, 90 % konkrečios pagalbos gali būti skirta numatytiems poreikiams, o 10 % – raketų projektavimui.

„Taip, Vakarai sužinos ir supyks, bet ukrainiečiai bus gyvi. Tegul ant tavęs pyksta Amerika, bet turėsite raketas, kuriomis bombarduosite ką tik norėsite, niekieno neprašydami leidimo. Tebūnie nors ir tūkstantis diplomatinių notų, D. Kuleba turės tam tūkstantį atsakymų“, – sakė Y. Levinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(0)
(122)

Komentarai ()