Smūgis armijai. Sprogo 300 tonų sviedinių ir didžiulė naftos bazė (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pataikius į Oktiabrsko aerodromą, buvo apgadintas ne tik RF ginkluotųjų pajėgų amunicijos sandėlis, bet ir naftotiekis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 22 d. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko likviduoti du svarbius okupantų karinius objektus centrinėje Krymo dalyje: šaudmenų sandėlį ir naftotiekį.

Informaciją liepos 25 dieną patvirtino įtakingas Rusijos kanalas „VChK-OGPU“, kurį, kaip manoma, naudoja Rusijos FSB informacijos nutekėjimui. Smūgis buvo smogtas Rusijos aerodrome netoli Oktiabrsko, pusiasalio Krasnogvardeiskio rajone. Pagal okupantų versiją, tam buvo panaudoti atakos dronai, yra versija ir apie ataką raketomis „Storm Shadow“.

Išpuolio tikslas buvo amunicijos sandėlis. Jis buvo sėkmingas, prasidėjo sviedinių detonacija, dėl kurios rusai paskelbė apie gyventojų evakuaciją iš 5 kilometrų zonos aplink bazę.

;

„VChK-OGPU“ tikina, kad per tą ataką buvo sunaikinta trys šimtai tonų 122, 125 ir 152 mm kalibro daugkartinio paleidimo raketų sistemų (MLRS) sviedinių. Anot jo, per tuos įvykius buvo susprogdintas ir didelės naftos bazės „Tavrida Nefteprodukt“ vamzdynas.

 

„10.48 val., likus 2 minutėms iki smūgio Oktiabrsko kaime... operatyvinės tarnybos užfiksavo proveržį ir staigų slėgio kritimą kuro linijoje, vedančioje į vietinės naftos saugyklos cisternas. Šioje teritorijoje kilo gaisras, kurio plotas siekė daugiau nei 200 kv. m. Tačiau pradėti jo likviduoti nepavyko: vos ugniagesiams išvykus į avarijos vietą, dronai trenkėsi į sandėlį su artilerijos sviediniais... Gaisro plotas buvo 2000 kv. m.,“ – pranešė „Telegram“ kanalas.

Anot jo, per ataką rusai neteko ir apie 100 tonų dyzelinio kuro. Svarbu patikslinti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos beveik iš karto pranešė apie sėkmingą RF ginkluotųjų pajėgų karinių objektų ataką Kryme.

 

Be Rusijos sandėlio su sviediniais, buvo apgadinta ir naftos bazė. Priduriame, kad pastarosiomis savaitėmis Ukrainos kariuomenė sistemingai šalino Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinius objektus iš Krymo, silpnindama okupantų Pietų frontą.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, matyt, ruošiasi pagrindiniam savo kontrpuolimo etapui – pralaužti priešo gynybą, išlaisvinant sausumos koridorių į Krymą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(2)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: