[ŽT] Netikėta žinia. Artimiausiu metu gali atsiverti nauja fronto kryptis  ()

Ukrainoje gali atsidaryti nauja karinių veiksmų ašis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimiausiu metu Chersono regione gali atsiverti nauja fronto kryptis - Kachovkos frontas, mano karo ekspertas Romanas Svitanas.

Rusams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinę, išleidus vandenį, turėtų išdžiūti Kachovkos rezervuaro dumblas. Reikia pažiūrėti, ar įmanoma persikelti ar forsuoti Dniprą Kachovkos rezervuaro dugnu. Šioje pusėje rusai praktiškai neatstatė gynybos linijos. Todėl, manau, artimiausiu metu gal atsivers nauja kryptis -Kachovkos frontas. Palei kairįjį krantą ten yra dešimtys kilometrų fronto, kuris niekaip neįtvirtintas“, – sakė Svitanas.

Jis pakomentavo ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangą Zaporižios srities Rabotynės apylinkėse: „Tai formuojamosios operacijos, jos užsitęsė. Iš esmės tokios operacijos atliekamos per 1,5-2 savaites. Bet dėl ​​to, kad rusai gynybą ir minų laukus ruošė beveik 9 mėnesius, šias operacijas atidėjome 1,5-2 mėnesiams, jos dabar kažkur baigiamos. Manau, iki rugpjūčio pradžios bus aišku, bus priimti sprendimai dėl judėjimo“.

 

„Kai tik Zaporižios frontas subyrės, o jis tikrai subyrės, kai priartėsime prie tos pačios Staromlynivkos, jiems teks sukti frontą - ne iš vakarų į rytus, o iš šiaurės į pietus. Dabar pagrindinė gynybos linija yra Staromlynivkos srityje, kur judame, tačiau po jos proveržio mūsų kariai pateks į operatyvinę erdvę, o rusai turės išlaikyti gynybos liniją jau nuo Donecko iki Volnovachos ir Mariupolio,“ sakė Svitanas.

(91)
(4)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: