„Tai padaryti būtina. 90% karinio srauto.“ Ždanovas atskleidė svarbiausią Ukrainos armijos užduotį (Video)  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas sakė, kokį galutinį puolimo tikslą išsikėlė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jeigu mes vis dar nepaspartinome savo kontrpuolimo, tai tik dėl ginklų trūkumo, o ne todėl, kad jau pasiekėme savo tikslus,“  – priminė Olegas Ždanovas.

Jis teigė, kad pagrindinė Ukrainos gynybos pajėgų užduotis, kurią reikia įgyvendinti vasaros puolimo metu, yra pasiekti Azovo jūros pakrantę. Kartu karo ekspertas pabrėžė, kodėl tai nėra taip paprasta, kaip daugeliui atrodo iš šalies.

Olego Ždanovo nuomonę apie pagrindinę dabartinės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolamosios operacijos užduotį galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas pasidalijo informacija apie Ukrainos kontrpuolimo tikslus: „Būtų banalu, jei būtų taip lengva prasibrauti iki Azovo jūros. Beje, nuolat kartojama, kad pagrindinė viso kontrpuolimo užduotis yra pasiekti Azovo pakrantę. Nesvarbu kurioje vietoje. Tada atkertame visą vakarinę Rusijos grupuotės dalį, prispaudžiame prie kairiojo Dniepro kranto ir atitinkamai blokuojame Krymą. Belieka sunaikinti Krymo tiltą, jo geležinkelio dalį. Tai yra svarbiausia.“

 

Olegas Ždanovas paaiškino, kodėl ukrainiečiams taip svarbu dėka kontrpuolimo pasiekti Azovo jūrą: „Reikia sugadinti geležinkelio ruožą, nes geležinkelio linija juda pagrindinis srautas, iki 90% karinių krovinių rusai gabena geležinkeliu. Tada ir Krymas, ir visas Chersonas, Zaporožės sritis ir dalis Donecko srities – taip bus paruoštas „maišas“ rusų kariams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: