„Microsoft Office“ perkeltas į „debesį“ (Video)  (12)

Bendrovė „Microsoft“ išleido darbui internete skirtą nemokamą biuro programų paketą „Office Web Apps“, veikiantį duomenų saugykloje „debesyje“ „SkyDrive“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi JAV, Kanadoje, D. Britanijoje ir Airijoje gyvenantys kompiuterių vartotojai jau gali naudotis galutine „Office Web Apps“ versija ir vadinamajame „debesyje“ – nuotoliniuose interneto serveriuose (cloud computing) – leisti „Word“, „PowerPoint“, „Excel“ ir „One Note“ programas, tiesiog savo interneto naršyklėje kurti ir redaguoti įvairius dokumentus, teigiama oficialiame „Windows Live“ kūrėjų tinklaraštyje.

Kitose šalyse gyvenantys kompiuterių vartotojai „Office Web Apps“ jau gali pasiekti per „Office Live“ svetainę. „Microsoft“ atstovai perspėja, kad jie kol kas negalės naudotis lokalizuotomis programų versijomis – bus pasiekiama tik angliška „Office Web Apps“ versija, tačiau ilgainiui bus išleistos ir programų versijos kitomis kalbomis.

Pasak „Microsoft“ atstovų, dar daugiau galimybių bus pasiūlyta kitą savaitę, kai bus išleistas „Office 2010“ biuro programų paketas. Teigiama, kad „Office 2010“, „SkyDrive“ ir „Office Web Apps“ junginys suteiks visapusiškas galimybes dirbant ne tik kompiuteriu, bet ir išmaniuoju telefonu.

Pabrėžiama, kad „Office Web Apps“ suteikia galimybę keliems vartotojams realiuoju laiku dirbti su tuo pačiu „Word“ ar „PowerPoint“ dokumentu. Tie, kurie norėtų „debesyje“ sukurtais ir laikomais savo dokumentais keistis su kitais, turėtų žinoti, kad tie žmonės taip pat turi būti prisijungę per „Office Live“.

„Office Web Apps“ veikia ne tik „Internet Explorer“, bet ir kitose interneto naršyklėse. Be to, paketo programų sukurtus dokumentus galima peržiūrėti išmaniųjų telefonų interneto naršyklėse. Skelbiama, kad ateityje „Office Web Apps“ bus integruotas ir į „Hotmail“ elektroninio pašto pasklaugą.

Šiame vaizdo siužete - trumpa „Office Web Apps“ apžvalga.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)