Ukrainiečių išsilaipinimas Normandijoje. „The Times“ skelbia apie monstrinį puolimą  ()

Rusijos armija pastatė gynybinius įtvirtinimus. Ukraina puola iš karto keliomis kryptimis, kad išnaudotų priešo atsargas ir padarytų persilaužimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės pastangos pradėti naują kontrpuolimo bangą buvo palygintos su sąjungininkų išsilaipinimu Normandijoje Antrojo pasaulinio karo metais. Apie tai rašo britų laikraštis „The Times“.

Zaporižios srityje vyksta įnirtingi mūšiai, kuriuose dalyvauja apmokyti Ukrainos kariai, naudojantys vakarietišką techniką. Nepaisant visų minų laukų, artilerijos smūgių ir Rusijos aviacijos, Ukrainos kariai daro tam tikrą pažangą. Rusijos okupacinė valdžia tvirtina, kad kariuomenė, turinti apie 100 technikos, įskaitant tankus „Leopard“, pėstininkų kovos mašinas „Bradley“ ir kitokią ginkluotę, eina į puolimą.

Manoma, kad JAV tiekiama kasetinė amunicija taip pat atlieka sėkmingą vaidmenį naikinant Rusijos minų laukus ir gynybines pozicijas. Buvęs Didžiosios Britanijos jungtinės vadovybės vadas generolas seras Richardas Burronsas sakė, kad mūšiai prie Orichovo buvo „tik pirmasis smūgis“. Tačiau tapo aišku, kad Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos yra trapios ir ištemptos. Ukraina turi rasti silpnąsias priešo gynybos vietas.

 

Ukrainos kontrpuolimą pristabdė drėgnas oras, tačiau antroji tankų ir šarvuočių banga gali prasibrauti per Rusijos gynybos linijas, teigia Vakarų pareigūnai. Naujos brigados laukia savo laiko stoti į mūšį. Jos gali įveikti Rusijos pajėgas, kurios yra išsekusios ir susilpnintos mėnesius trukusių kovų.

Burronsas taip pat palygino Rusijos bandymą sutrikdyti Ukrainos veržimąsi su sąjungininkų išsilaipinimu Šiaurės Prancūzijoje Antrojo pasaulinio karo metais (D-diena, 1944 m. birželis). Ginkluotųjų pajėgų sėkmė priklausys nuo to, kaip greitai Rusijos Federacija sugebės perkelti papildomų pajėgų į frontą.

 

„Po D-dienos vokiečiai buvo per lėti, kad nugabentų savo tankus į reikiamas vietas, nes jie buvo per toli. Jei tie tankai būtų atvykę tą dieną, sąjungininkai niekada nebūtų išlipę nuo kranto“, - sakė Burronsas.

Karališkojo Jungtinių gynybos tarnybų instituto vyresnysis mokslo darbuotojas Jackas Watlingas teigė, kad ginkluotosios pajėgos vienu metu atakuoja visomis kryptimis, siekdamos išnaudoti Rusijos rezervus, kuriuos priešas dabar naudoja silpnoms vietoms užkimšti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()