[ŽT] Vietoje kariškų batų - taktiniai sportbačiai. Ukraina atlieka neįprastą bandymą  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai netrukus gali gauti atnaujintą uniformą. Naujieji „taktiniai sportbačiai“ buvo išbandyti, kad būtų įsitikinta, ar jie patogūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 10 Ukrainos įmonių pasisiūlė pateikti savo karių batų modelius. Pirmasis patogumo bandymų etapas jau baigtas. Panašu, kad Ukraina ruošia taktinius sportbačius savo kariams.

Ukrainos gynybos ministerijos praneša, kad „pareigūnai rengia technines specifikacijas, atsižvelgdami į karinio personalo rekomendacijas ir pasiūlymus. Ir tada patvirtina standartinį pavyzdį“. Taigi, gali būti, kad patys kariai prašo taktinių sportbačių.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sparčiai atsinaujina. Daugiausia dėl Vakarų tiekiamos ginkluotės ir įrangos. Tam, kad būtų išlaikytas standartas, reikia naujos uniformos.

Greitai į uniformos dalių sąrašą, kuriame yra vasariniai ir žieminiai batai, beretės ir t. t., gali būti įtraukti ir taktiniai sportbačiai. Kada tiksliai įvyks pokyčiai ir Ukrainos kariuomenė pradės naudoti sportbačius, kol kas nežinoma. Krašto apsaugos ministerija bandymų detalėmis nesidalino, tačiau įdomu, kad jie vyko.

 

Kuo taktiniai sportbačiai pranašesni prieš įprastus batus? Na, jie yra lengvesni. Kareiviški batai apsaugo kojas nuo stiklo ir kitų aštrių nuolaužų, tykančių miesto aplinkoje. Jie neapsaugo nuo minų ar kulkų. Taigi, taktiniai sportbačiai būtų naudojami tada, kai didelės apsaugos pėdoms nereikia. Jie padėtų kariams veikti greičiau, tausoti energiją.

(50)
(1)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: