„Žudysime.“ Lenkija skelbia netikėtą pareiškimą dėl „Wagner“  ()

Jevgenijaus Prigožino samdiniai, bandydami įvykdyti provokaciją ir kirsti Lenkijos sieną, turės susitikti su lenkų ir amerikiečių kariais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-31 „Žudysime.“ Lenkija skelbia netikėtą pareiškimą dėl „Wagner“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos Respublikos Senato vicemaršalka Michałas Kamińskis kalbėjo apie atsaką, kurio sulauktų „Wagner“ samdiniai, bandydami pulti Lenkijos teritoriją.

Apie situaciją jis kalbėjo Espreso.TV kanalo eteryje.

Kamińskis patikino, kad Lenkijos pareigūnai stebi „Wagner“ samdinių ir grupės vadovo Jevgenijaus Prigožino veiklą Baltarusijoje. Kartu jie suvokiami ne kaip Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos valios vykdytojai, o kaip Rusijos atstovai.

Politikas pripažino, kad gali kilti grėsmė Suvalkų koridoriui: „Galimos provokacijos, tačiau Varšuvai ir Žešuvui grėsmės neįžvelgiame. Jei vis dėlto provokacijos vyks, atsakymas bus stiprus“, – užsiminė Kamińskis, retoriškai klausdamas: „Kas pirks karstus?“ – adresuodamas tiems, kurie bandys įvykdyti kokią nors provokaciją.

Jei „Wagner“ samdiniai bandys patekti į Lenkijos teritoriją, kad ten įvykdytų teroro išpuolį, tuomet saugumiečiai juos neutralizuos, įsitikinęs Kamińskis: „Bet kuris į Lenkiją įžengęs Rusijos agresorius bus tiesiog nužudytas“.

 

Policija ir pasieniečiai sučiups užpuolikus, įsitikinęs lenkų politikas. Be to, jis priminė, kad Žešuve yra amerikiečių kariškiai, kurie taip pat pasiruošę bet kokiam išpuoliui.

Kamińskis, pagrįsdamas lenkų pasitikėjimą, rėmėsi žiemą Lenkijoje viešėjusio JAV prezidento Joe Bideno pareiškimu, kad NATO gins šalį: „Mes, kaip NATO teritorija, turime bendrą saugumo erdvę. JAV prezidentas pasakė, kad NATO gins kiekvieną Lenkijos žemės centimetrą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(310)
(6)
(304)

Komentarai ()