[ŽT] Pralaužtas frontas. Situacija kaista. Pasiekta „Surovikino linija“ (Video)  ()

Ukrainos pajėgos dviejose srityse priartėjo prie Rusijos gynybos linijos, vadinamos „Surovikino linija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos dviejose srityse priartėjo prie Rusijos gynybos linijos, vadinamos „Surovikino linija“ arba „Faberge linija“ (antrą pavadinimą ji gavo dėl didelių sąnaudų ir lėšų grobstymo statant), sakė karo ir politikos analitikas Dmitrijus Snegiriovas.

Ekspertas pabrėžė, kad, nepaisant pastarosiomis savaitėmis Vakarų žiniasklaidoje nuskambėjusios kritikos dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo, Ukrainos pajėgos nuolat žengia į priekį.

Nepaisant visų pareiškimų apie lėtą Ukrainos kontrpuolimo tempą, įvykiai vystosi daugiau nei dinamiškai. Dviejuose fronto sektoriuose pasiekėme vadinamąją „Surovikino liniją“. Mes kalbame apie Vremevskio atbrailą. Didvyriškų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pastangų dėka užfiksavome vieną pagrindinių Rusijos gynybos taškų – Staromajorską – ir iš tikrųjų užblokavome Urožainę. Antroji kryptis yra vadinamoji Orechovo kryptis, kur mes iš tikrųjų pasiekėme rusų grupės užnugarį su flangu, apimančiu Robotynę“, – pažymėjo Snegiriovas.

Jis priminė, kad ši gynybos sistema su plačiais minų laukais ir prieštankiniais grioviais buvo skirta okupuoto Krymo teritorijai.

 

„Kas liečia Staromajarską, reikia pažymėti, kad šiuo metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš tikrųjų užblokavo Urožainę iš trijų pusių... Kita Rusijos Federacijos gynybos linija, kurią šturmuos mūsų gynėjai, eis palei Vremivką, Staromlynivką, Oktiabrskę. Tai vadinamoji antroji gynybos linija, po kurios prasideda „Surovikino linija“. Tai yra, galime teigti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralaužė okupantų gynybinius įtvirtinimus dvejose kryptyse ir atitinkamai priartėjo prie pagrindinės gynybos linijos“, – pridūrė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(3)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: