Šnipinėjimui skirtos programos kūrėjams - JAV vyriausybinės agentūros ieškinys  (10)

Bendrovė „CyberSpy Software“, pasaulyje žinoma kaip kompiuterių vartotojams šnipinėti skirtos programos „RemoteSpy“ kūrėja ir platintoja, buvo priversta perrašyti šios programos kodą ir pakeisti savo "rinkodarą". Tokią įvykių eigą lėmė tai, kad JAV Federalinė prekybos komisija (FTC) teismui pateikė prieš „CyberSpy Software“ veiksmus nukreiptą ieškinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programa „RemoteSpy“ bent jau iki šiol buvo reklamuojama kaip „100% neatsekama“. Ji leidžia pirkėjams „sekti bet ką iš bet kurios vietos“. Be to, „CyberSpy“ netgi pateikdavo  instrukcijas, kaip nusiųsti programą būsimai aukai elektroniniu paštu, tarsi visiškai "nekaltą" failą - dokumentą arba paveikslėlį. Iš esmės tai prilygsta virusų platinimui ir privačių duomenų vogimui komerciniais tikslais.

Peržiūrėjęs JAV federalinės prekybos komisijos ieškinį, Floridos valstijos teismas uždraudė „CyberSpy“ mokyti klientus nepastebimo šios programos įdiegimo į kompiuterius, o taip pat įpareigojo informuoti pirkėjus, kad naudojant programą galima pažeisti įstatymus.

„RemoteSpy“ yra gana funkcionali: programa gali fiksuoti tekstą pokalbių svetainėse, tinklalapių lankymo ir dokumentų naudojimo istoriją, o taip pat perimti ir įrašyti klaviatūra įvedamus simbolius. Gauti prieigą prie visų šių duomenų klientai gali prisijungę prie specialaus kompanijos aptarnaujamo tinklalapio.

Dauguma antivirusinių programų „RemoteSpy“  jau 5 metus (t.y. nuo pat jos pasirodymo) laiko šnipinėjimo programa. Esminis tokio sprendimo veiksnys yra tai, kad ja gali naudotis ne tik „darbuotojų aktyvumą stebintys darbdaviai“ ir „vaikus globojantys tėvai“, bet ir įvairiausi nusikaltėliai.

Visą teismo nuosprendžio tekstą galima rasti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)