„Fujitsu“ ir „Toshiba“ susijungia  (0)

Dvi stambiausios Japonijos mobiliosios elektronikos gamintojos „Fujitsu“ ir „Toshiba“, užimančios vidinėje rinkoje trečiąją ir aštuntąją pozicijas, ruošiasi sujungti savo mobiliuosius padalinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys „Nikkei“ rašo, kad derybos dėl bendros įmonės įkūrimo, kurioje pagrindinis vaidmuo atiteks „Fujitsu“, yra galutinėje stadijoje ir netrukus turėtų sėkmingai pasibaigti.

Jei bendrovių padaliniai susijungs, sukurta įmonė su 18,7% rinkos dalies užims antrąją vietą mobiliųjų įrenginių Japonijos rinkoje, užleisdama pirmąją vietą tik bendrovei „Sharp“ su 26,1% rinkos dalies.

Susijungdamos Japonijos bendrovės tikisi atsilaikyti prieš užsienio gamintojų, tokių kaip „Nokia“, „Samsung Electronics“, „Apple“, „Research in Motion“ ir „HTC“, aršią konkurenciją. Nuo birželio 1 dienos darbą pradėjo dar viena bendrą įmonė „NEC Casio Mobile“, sukurta bendrovių „Casio“, NEC“, ir „Hitachi“ mobiliųjų padalinių pagrindu. Naujoji bendrovė neslepia ambicijų įsitvirtinti perspektyvioje Kinijos rinkoje, o taip pat užimti dalį JAV mobiliųjų įrenginių rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)