Krymo tiltas vėl atakuojamas ! Paskendo tamsoje. Girdimi sprogimai, ugnies kamuolys, eismas uždarytas  ()

Šiąnakt, maždaug vidurnaktį Lietuvos laiku, nelegalus Krymo tiltas vėl atakuotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug vidurnaktį Lietuvos laiku Krymo tiltas paskendo tamsoje - išjungtos šviesos, sustabdytas eismas. Pranešama, kad apšvietimas išjungtas dėl saugumo - tiltas vėl atakuojamas.

Netrukus po to aplinkinių gyvenviečių žmonės pranešė apie sprogimus tilto pusėje. Vienoje Krymo gyventojų publikuotoje nuotraukoje matomas dangų nušvietęs ugnies kamuolys.

Netrukus ataką patvirtino kolaborantas Vladimiras Rogovas. Jis teigė, kad sunaikinti bent trys Ukrainos vandens dronai, bet ataka tęsiasi. Krymo gyventojai, atrodo, iš tikrųjų pranešė girdėję apie tris sprogimus. Kol kas nėra aišku, ar Krymo tiltas nukentėjo.

Nelegalus Krymo tiltas, kuriuo Rusija sujungė aneksuotą Krymą su savo teritorija, yra geidžiamas Ukrainos pajėgų taikinys. Tai - viena iš pagrindinių transporto arterijų, kuria kariai, amunicija, ginklai ir atsargos pasiekia okupacines pajėgas Pietų Ukrainoje. Nukirtus Krymo tiltą, ypač jo geležinkelio liniją, okupantams Chersono ir Zaporižios srityse būtų daug sunkiau.

 

Krymo tiltas jau atakuotas ir stipriai apgadintas du kartus - 2022-ųjų spalio 8 d. ir 2023-iųjų liepos 17-ąją. Pažeidimai buvo rimti, bet atramos nenukentėjo, todėl tiltas išliko naudingas Rusijos pajėgoms. Net ir rusų poilsiautojai, nekreipiantys dėmesio į karą Ukrainoje, juo ir toliau važinėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(212)
(4)
(208)

Komentarai ()

Susijusios žymos: