Saudo Arabijos derybų rezultatas: Maskvą ištiko isterija  (1)

Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo paminėjimas išprovokavo naują buvusio premjero Medvedevo pykčio priepuolį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-07 Saudo Arabijos derybų rezultatas: Maskvą ištiko isterija  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saudo Arabijoje vykusio viršūnių susitikimo dėl karo pabaigos Ukrainoje plano dalyviams pavyko pasiekti pirmųjų pamatinių rezultatų, susijusių su pagarbos Ukrainos teritoriniam vientisumui supratimu. Apie tai praneša įtakingas Italijos leidinys „Corriere della Sera“, remdamasis savo šaltiniais ES vadovybėje.

Remiantis gauta informacija, viršūnių susitikimo metu dalyviai suprato, „kad pagarba Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenitetui turėtų būti bet kokio taikos susitarimo, taip pat JT Chartijos viršenybės pagrindas“.

Be to, šaltiniai atkreipia dėmesį į sprendimą sudaryti darbo grupes pagrindinėms 10 „taikos formulės“ punktų temoms, kurias parengė ir paskelbė oficialus Kyjivas. Anksčiau prezidento Zelenskio ir paties valstybės vadovo komanda ne kartą pareiškė, kad karo pabaiga gali būti įmanoma tik remiantis pateiktu Ukrainos planu.

Italų leidinio pranešime pažymima, kad valstybių vadovų susitikimo datos dar nenustatytos, tačiau viršūnių susitikimo dalyviai sutarė, kad visai realu jį surengti iki šių metų pabaigos.

 

Viršūnių susitikimo rezultatų pasirodymas spaudoje sukėlė isteriją Maskvoje – Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo paminėjimas išprovokavo naują buvusio premjero Medvedevo pykčio priepuolį. Įžeidinėjimai ir grasinimai, kurie anksčiau sukėlė įtarimų dėl Rusijos politiko priklausomybės nuo narkotikų ir alkoholio, vėl buvo paskelbti jo „Telegram“ kanale. Kartu socialinių tinklų vartotojai pastebi, kad Kremlių ir V. Putino aplinką, greičiausiai, suerzino tas faktas, kad Maskva į viršūnių susitikimą negavo pakvietimo sudalyvauti net stebėtojo teisėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(1)
(133)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: