[ŽT] Rusija to nesitikėjo. „Ukraina priėmė svarbų karinį sprendimą“  ()

Pastarieji įvykiai Juodojoje jūroje galutinai patvirtino, kad Ukraina nustojo „žaisti“ su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos taktika Juodojoje jūroje pasikeitė - žaidimų nebėra ir Rusijos laivams jau nebus saugu, teigia politikos strategas Michailas Šeitelmanas.

Rusija Ukrainos laivus ėmė blokuoti vos prasidėjus invazijai, dar prieš bet kokius grūdų susitarimus. Rusija visiškai atkirto galimybę Ukrainos ir kitų šalių laivams pasiekti Ukrainos Juodosios ir Azovo jūrų krantus. Tai buvo skausminga, bet dabar Ukraina turi galimybių reaguoti.

„Mes sustiprėjome. Per šį laiką nuskandinome daug Rusijos laivų. Nuo kreiserio „Moskva“ iki didelių desantinių laivų, kaip „Olenegorskyj Gorniak“. Įrodėme, kad esame stiprūs“, - sakė Šeitelmanas.

Po tai, kai jūriniai dronai užpuolė „Olenegorskyj Gorniak“, Rusija savo Juodosios jūros laivyną aprūpino papildoma apsauga. Papildoma apsuga reigalinga ir Sevastopolyje. Tai reiškia tik viena – nei vienas Rusijos laivas atviroje jūroje nėra apsaugotas.

 

„Kai atviroje jūroje plaukia laivas su grūdais ar nafta, galime jį nesunkiai nuskandinti“, – sakė politikos Šeitelmanas.

Aišku, Ukraina neturi interesų skandinti laivus su grūdais. Tačiau Rusija blokuoja Ukrainos laivybę Juodojoje jūroje ir tuo pačiu atakuoja Ukrainą iš Juodosios jūros. Rusija turi suprasti, kad šį žaidimą galima žaisti dviese - jei Ukrainą lankantys laivai nėra saugūs, saugiai neturėtų jaustis ir Rusijos laivai.

(89)
(0)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: