„Esmė visai ne nuotolis.“ Skelbiama, kam iš tikro Ukrainai reikia „Taurus“ raketų (Video)  ()

„Taurus“ raketos būtų naudingos išlaisvinant Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kariuomenės tyrimų, konversijos ir nusiginklavimo studijų centro atstovas Michailas Samusas pasiūlė, kad partneriai skirtų 300 kilometrų diapazono raketas, o ne žadėtas 500 km nuotolio. 

Nepaisant tariamų vokiečių sprendimų, vargu ar gynėjams bus duota 500 kilometrų nuotolio raketų „Taurus“, nes jų eksportą draudžia eksporto kontrolės reikalavimai. Leidžiama pateikti tik galinčias pataikyti iki 300 kilometrų atstumu. Armijos tyrimų, konversijos ir nusiginklavimo centro direktoriaus pavaduotojas Michailas Samusas tai sakė interviu „24 kanalui“.

„Ypač Vokietija yra labai skrupulinga eksporto kontrolės reikalavimams. Nežinau, kodėl buvo pareiškimas apie 500 kilometrų atstumą“, - sakė jis.

Ekspertas paaiškino, kad raketos, kurių skrydžio nuotolis yra 500 ar daugiau kilometrų, leidžiamos tik vidaus naudojimui. Tai yra, Ukraina gali savarankiškai jas gaminti ir paleisti.

„Manau, kad vis tiek bus 300 kilometrų. Tiesą sakant, tai bus priedas prie mūsų turimų raketų – „Storm Shadow“/SCALP EG. Bus „Taurus“, kuri labai panaši į šias raketas“, – pasiūlė jis.

 

 

M. Samusas pabrėžė, kad „Taurus“ yra iš oro paleidžiama sparnuotoji raketa, galinti pataikyti į svarbius taikinius savo veikimo zonoje. Jomis gynybos pajėgos galėtų sukurti kliūtis priešo logistikai ir pakoreguoti Rusijos karių veiklą. Be to, „Taurus“  padėtų sunaikinti RF ginkluotųjų pajėgų vadavietes ir amunicijos sandėlius.

„Kodėl mes sakome, kad reikia ir vokiško „Taurus“, ir būtų gerai turėti amerikietiškas ATACMS, kurios eksportinės versijos taip pat nuskrenda 300 kilometrų – juk tokių raketų reikia labai daug. Esmė net ne diapazone“,  - pridūrė Kariuomenės tyrimų, konversijos ir nusiginklavimo centro atstovas.

 

 

Jis paaiškino, kad „Taurus“ raketos būtų naudingos išlaisvinant Krymą. Jomis gynėjai galėtų sunaikinti Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno pakrantės infrastruktūrą ir pusiasalyje esančius Rusijos įsibrovėlių bazės elementus. Tačiau tokiems veiksmams reikia daugybės raketų – šimtų vienetų.

„Mes varome jį (Juodosios jūros laivyną – red.) į jūrą, į Novorosijską, o ten jau yra jūrų dronai ir priešlaivinės raketos, kurios sunaikins Juodosios jūros laivyno laivus Juodojoje jūroje“, – sakė M. Samusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(2)
(52)

Komentarai ()