„Rusija turės didelių problemų.“ JK karininkas sužavėtas tuo, ką daro Ukraina  ()

Jungtinės Karalystės pulkininkas leitenantas, buvęs Ukrainos gynybos ministro patarėjas Glenas Grantas mano, kad rusų laikinai okupuotas Krymas turėtų būti izoliuotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės pulkininkas leitenantas Glenas Grantas supranta, kad Ukraina bando okupuotą Krymą paversti sala, kurioje galėtų po vieną sunaikinti rusų karinius objektus.

„Tai, ką Ukrainos pajėgos dabar daro su Krymu, yra nuostabu – jį reikia izoliuoti. Jei Rusija negalės tiekti maisto ir kitų reikalingų produktų į Krymą sausumos keliais, jei veiks Ukrainos dronai, kurie puls Rusijos laivus, Rusijos Federacija turės problemų“, – pabrėžė ekspertas.

Anot jo, būtina nukirsti tiekimo kelius į Krymą ir naikinti amunicijos sandėlius už priešo linijų, bet tuo pačiu reikia aštrinti puolimą į teritoriją, kurią tie sugriauti sandėliai palaikė.

„Gerai jei galite sunaikinti amunicijos sandėlį, bet tai nepadės palaužti pėstininkų. Jei atakuosite zoną arčiau fronto linijos, tai paveiks pėstininkus, kurie nebeturės kontakto su užnugariu“, - sakė Grantas.

Jis pridūrė, kad, pavyzdžiui, sunaikintą geležinkelį ir kitą infrastruktūrą rusai gali labai greitai atkurti. Todėl reikia būti labai atsargiems naudojant tolimojo nuotolio ginklus, kad rezultatas būtų pastebimas ir priešakinėse linijose.

 

Ukraina naudoja „Storm Shadow“/SCALP sparnuotąsias raketas, savo gamybos dronus, bet laukia ir vokiečių „Taurus“ bei amerikiečių ATACMS. Pastaruoju metu žiniasklaidoje vis dažniau pasirodo pranešimų, kad Vokietija planuoja tiekti „Taurus“ raketas, bet tik su sąlyga, kad JAV pasiūlys ATACMS. Ukraina jų negautų daug, bet „Taurus“ nuotolis siekia 500 km ir šias raketas sunku susekti. ATACMS lekia apie 300 km.

(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: