Šitie jau lavonai. Nušlavė daugiau nei 30 000 okupantų  ()

Patvirtinta, kad Ukrainoje likviduota daugiau nei 30 000 okupantų, praneša žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patvirtinta. Žurnalistai suskaičiavo daugiau nei 30 000 Rusijos karių, žuvusių Ukrainoje nuo Rusijos plataus masto invazijos į šalį pradžios.

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasis „Laisvės radiju“.

Tyrėjai skaičiuoja pagal atvirus šaltinius – vietos administracijų, žiniasklaidos ir žuvusiųjų artimųjų pranešimus, taip pat duomenis iš kapinių.

Realus nuostolių skaičius, jų nuomone, gali būti 2–2,5 karto didesnis.

Šių metų gegužės pabaigoje leidinių „Mediazon“ ir „Meduza“ skaičiavimais, kare Ukrainoje žuvusių Rusijos karių skaičius siekė 47 000. Šį skaičių žurnalistai gavo remdamiesi duomenimis apie pernelyg didelį karinio amžiaus vyrų mirtingumą.

Nuo preliminaraus sudarymo liepos 28 d. į šiandien paskelbtą sąrašą įtraukta 1300 pavardžių.

„Kaip ir ankstesnėmis savaitėmis, pastebime šiek tiek didesnį nei įprastai žuvusių raketinių sistemų pajėgų ir artilerijos karių skaičiaus augimą. OSINT tyrėjai, stebintys Ukrainos kontrpuolimą Zaporižios regione, pastebėjo didelius Rusijos artileristų ir priešlėktuvinių raketų operatorių nuostolius“, – rašo žurnalistai.

 

 

Per pastarąsias dvi savaites tapo žinoma apie 4 papulkininkių ir aukštesnio laipsnio pareigūnų žūtį. Iš viso dabar žuvusių aukšto rango pareigūnų sąraše yra 284 asmenys.

Daugiausia pranešimų apie okupantų žūtis gaunama iš Sverdlovsko ir Čeliabinsko sričių, Baškirijos, Buriatijos, Rusijos Federacijos Rostovo srities. Didelis pranešimų apie mirtį skaičius iš Rusijos Federacijos Krasnodaro srities, be kita ko, paaiškinamas tuo, kad ten savanoriai vaikšto po kapines ir fotografuoja karių kapines – tai yra, apie didelį žuvusiųjų skaičių tampa žinoma viešai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(9)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: