„Puolimas neatneša norimų rezultatų dėl Baltųjų rūmų neapsisprendimo“. Buvęs Trumpo patarėjas įkirto NATO  (1)

Johnas Boltonas mano, kad NATO rodo savo nenorą prisiimti įsipareigojimų atkurti Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-14 „Puolimas neatneša norimų rezultatų dėl Baltųjų rūmų neapsisprendimo“. Buvęs Trumpo patarėjas įkirto NATO  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasarinė gynybos pajėgų puolimo kampanija laukiamų rezultatų neduoda dėl lėtos, su pertrūkiais ir „nestrategiškai“ vykdomos Vakarų teikiamos karinės pagalbos Ukrainai. Tikriausiai NATO nenori iki galo ištesėti savo pažadų dėl Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo atkūrimo. Tai rugpjūčio 13 dieną interviu „The Wall Street Journal“ pareiškė Johnas Boltonas, JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.

Pareigūnas pripažino, kad Ukrainos kovotojai nestokoja drąsos ir užsispyrimo, kaip pavyzdį nurodydamas sėkmingą operaciją Juodojoje jūroje, dėl kurios nukentėjo Rusijos desantinis laivas „Olenegorsky Gorniak“. Tačiau Vašingtonas turi pakeisti karinės pagalbos Ukrainai teikimo strategiją, mano patarėjas.

Pasak jo, nuolatiniai ginčai, ar tiekti tą ar kitą ginklų sistemą, amžina baimė dėl galimo NATO konflikto su Rusija ir Kremliaus branduolinės grėsmės Vakarų sostinėse sukelia „paralyžiuojantį atsargumą“.

„Ukrainiečių nesugebėjimas pasiekti rimtos sėkmės yra natūralus Amerikos strategijos, skirtos tik užkirsti kelią Rusijos užkariavimui, rezultatas. Vietoj to, prezidentas Bidenas turėtų pradėti energingai dirbti dėl Ukrainos pergalės“, – pažymi Boltonas.

 

Patarėjas pridūrė, kad dabartinė Baltųjų rūmų strategija taip pat lėmė, kad Rusijos kariai sėkmingai ginasi, nepaisant didžiulių antirusiškų sankcijų, skirtų pakirsti Rusijos armijos karinį potencialą.

Boltonas atkreipė dėmesį ir į tai, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas blefuoja kalbėdamas apie branduolinio ginklo panaudojimą, o Vakarams reaguojant į jo grasinimus Kremliaus vadovas be didelių išlaidų pasiekia tai, ko nori.

„Nėra įrodymų, kad Rusija turi pakankamai konvencinių karinių pajėgumų, kad galėtų kelti grėsmę NATO, ar noro pradėti branduolinį smūgį. Nepaisant pakartotinių Maskvos branduolinių grasinimų, žvalgybos pareigūnai savo parodymuose Kongresui patvirtino, kad Rusijos branduoliniai pajėgumai niekada nebuvo dislokuoti. Putinas blefuoja“, – pabrėžė Boltonas.

 

Baigdamas patarėjas pabrėžė, kad ryžtingesnė karinė pagalba Ukrainai atitinka strateginius JAV interesus, todėl būtina ne tik peržiūrėti jos strategiją, bet ir kardinaliai peržiūrėti sankcijų politiką.

„Baltieji rūmai turi ištaisyti strategines pastarųjų 18 mėnesių klaidas, jei nori sustiprinti vidaus paramą Ukrainai iš JAV, atgaivinti ir išplėsti antirusišką koaliciją. Atėjo laikas veikti“, – apibendrino Boltonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(3)
(64)

Komentarai (1)