Pirmą kartą fronte. Ukraina sunaikino retą Rusijos ginklą „Sosna-R“ (Video)  ()

Pasak karinio analitiko Robo Lee, Rusijos ginkluotųjų pajėgų priešlėktuvinių raketų sistema „Sosna-R“ pirmą kartą pasirodė Ukrainos fronte. Ginkluotosios pajėgos ją sunaikino keliais bepiločiais orlaiviais kamikadzėmis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-15 Pirmą kartą fronte. Ukraina sunaikino retą Rusijos ginklą „Sosna-R“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai sunaikino Rusijos ginkluotųjų pajėgų priešlėktuvinių raketų kompleksą „Sosna-R“. Apie tai „Twitter“ parašė karo analitikas Robas Lee.

Jis pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip į Rusijos priešlėktuvinę sistemą atsitrenkia keli dronai kamikadzės. Analitikas pažymėjo, kad tai bene pirmas „Sosna-R“ pasirodymas Ukrainos fronte.

Tačiau projekto „Ukraine Weapons Tracker“ analitikai teigė, kad iš tikrųjų ginkluotosios pajėgos sunaikino ne „Sosna-R“, o kompleksą „Strela-10“. Jie pažymėjo, kad „Sosna-R“ greičiausiai egzistuoja kelių prototipų pavidalu.

Kas yra oro gynybos sistema „Sosna-R“

 
 

 

Oro gynybos sistema „Sosna“ skirta apsaugoti karinius vienetus nuo oro atakų bet kokio tipo kovose. Pirmą kartą oro gynybos sistema buvo pademonstruota 2013 metų birželį. Oro gynybos sistemos raketinė ginkluotė patalpinta į paleidimo įrenginį ant giroskopu stabilizuotos platformos. 2019 metų birželį Rusijos gynybos ministerija nusprendė priimti sistemą į ginkluotę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()