JAV: Iranas galėtų apšaudyti Europą šimtais raketų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

qzar 2010-06-21 23:04
Ir kagi matai tu iš savo varpinės? ar tau geriau būtu kad europa neturetu tokios apsaugos?
lightfire 2010-06-22 01:07
tai ko nečiumpi ginklo į rankas, drąsuoli ir neretini dar? Suprantama, tave pirma kulka pakirstų. KĄ, išsigandai? Drąsus tik "neturėdamas žodžių" už monitoriaus? Tavo pasiūlymais mielai prokuratūra susidomėtų - gal kai tėveliai sumokės baudą suprasi, kad kai neturi žodžių, tai geriau nevemti BK užtraukiančių kliedesių
abcdjasd 2010-06-22 03:12
Ai cirkas čia grynas, žmonės pradėjo juoktis, kad skydą prieš rusus stato, rusai pradėjo putotis, tai reikėjo į kažką pirštu parodyt... Remiantis posakiu "Niekad netikėk niekuo, kas nebuvo oficialiai paneigta." vis dar sakau kad skydas rusų raketom numušinėt. O jei rimtai spėliot galim kiek nori, vistiek tai liks tik spėlionės, žinant jų paranoją, gal jie išvis europiečių čia bijo.
rwc 2010-06-22 04:04
Kodėl cirkas, patys amerikonai mėgsta girtis savo karine technika, bet pripažįsta, kad negalėtų sugaudyti viso rusų arsenalo. O europiečių jiems nėra ko bijot, nes puikiai žino jų galias, bazėse prisodinę savo kareivių ir t.t.. PRG neturi kitokios prasmės nei atakos iš pasalų sustabdymui. Gal jie bijo graikų anarchistų? Ne, jie baisūs nebent turkams. PRG efektyvus būtent prieš tokius iranus, kurie gali neįspėję pradėt bombint bet ką, kad tik sukelt amerikonam vargo. O rusam PRG paranoja naudinga tiktai kaip propaganda pateisinti naujų kompleksų dislokavimą ir politinis įrankis: jūs prieš mus ginkluojatės - tai mes jums kokią sankciją! Va čia tai jo, tikras dvesiančio klouno šou.
Zergas 2010-06-22 07:58
jankiai kaip visada savo stiliuje prigasdina ir iskart siulo savo "globa",aisku ne uz aciu.Iranui pulti Europa nera jokio tikslo,teorine tikimybe kad jis tai darys mazesne nei ta kad siandien einant mane nutrenks zaibas vienintele salis kuri turetu bijoti Irano yra Izraelis,butent ji gindamas hamburgeriniu valdomas pasaulis ir ivesdineja visokias sankcijas siai saliai,tuo paciu uzmerkdamas akis i fakta kad zydai jau seniai turi branduolini ginkla.tikiuosi ES prades labiau bendradarbiaut su Rusija ir pasius kuo toliau ispampusius zydu gynejus.
Gyvastis 2010-06-22 08:29
O rusai ar jie, patys amerikonai, negalėtų? Juokus krečia. Nustato mus piktai prieš "blogį", nebežino ko imtis aiškiai.
lightfire 2010-06-22 08:50
tikiuosi, kad bendradarbiavimas apsiribos beviltiškomis Rusijos gynėjų sapalionėmis internete ar paleckiukų mitinguose ir niekuo daugiau
Zergas 2010-06-22 09:06
to lightfire nusiimk berete biciuli o seip gal nerasinek tokiu paklodziu,nes matau kad apart buko kartojimo nieko protingo negali pasakyt,daraisi labai nuobodus.geriau pasakyk gudruoli kuri tikimybe yra didesne,ar tai kad Iranas puls Europa ar tai kad jankiai patys uzpuls Irana?o kas del Rusijos bendradarbiavimo su ES tai nesijaudink,aciu Dievui tokiu pigiai parsiduodanciu saliu kaip Lietuva balsas niekam neidomus,tavo mylimasis TATA biski palos del vaizdo,rasele su bibiuzhaliu irgi padarys "grieztus" pareiskimus bet didziosios valstybes padarys taip kaip joms naudingiau.kas del zydu atominio ginklo tai niekas tokiais dalykais ir negrasina kai ji turi,ar tau tas nedaeina?Iranas nori tureti ji kad visokie zydukai nenoretu jo pulti,manau tai butu sazininga iranieciu tautos atzvilgiu nes visi matome kas atsitiko Irakui.
tubulis 2010-06-22 09:10
Cia visos tos propogandos apie tai,jog iranas kuria branduolini ginkla,yra pavojingas ir pns yra skirtos tik tam,kad zmones ziuretu i ji kaip i priesa,ir leistu ten prasinesti nato kariams. Naftos tai pas juos daug. O branduolini ginkla kuria tam,kad apsiginti. Gi Iranas pats supranta,kad tik panaudojes branduolini ginkla, kitos pasaulio salys ji nusluotu nuo zemes pavirsiaus.
Tir4elis 2010-06-22 09:51
Velnias ten tą Iraną supaisys. Viena iš jo veiksmų ir pasisakymų aišku, kad siekia tapti savo regiono lyderiu. Ekonomiškai, politiškai ir technologiškai. Jiems tai būtu naudinga, juk tiek ten naftos, nuo kurios priklausomas pasaulis, pilna, tiek žmonių, kurių didelė dalis fanatiškų požiūrių, gyvena. O JAV, Europa, na ir Rusija žinoma to nenori. Visiems gerai tokia "žaidimų aikštelė" kokia yra dabar ir naujų "veikėjų" niekas nenori. Kita vertus Izraelio kaip valstybės ir kaip žydų centro įtaka didžiulė. Viena vertus finansiškai, kita karo technologijų. Ne veltui ta pati Rusija ten UAV užsakinėja. O toks kaimynas Izraeliui baisiai jau nenaudingas, tuo labiau, kad siekdama politinių tikslų Irano valdžia pastoviai aiškina koks blogis yra Izraelis ir kaip jį reikia panaikint.
lightfire 2010-06-22 10:44
"sąžininga" - papasakok bobutei. Iranui taikomos JTO sankcijos, jis remia teroristines organizacijas ir platina ginkluotę, atvirai kalba apie kitos šalies sunaikinimą - tokiai valstybei turėti branduolinį ginklą (kai Izraelis jos nepuola) yra tas pats, kas beždžionei turėti granatą.
Zergas 2010-06-22 10:56
to lightfire ir vel tu su savo paklodem taip ir neatsakei kuri tikimybe ir didesne,tai kad Iranas bus uzpultas jankiu,ar tai kad Iranas puls Europa?cia ir yra esme is kurios poto atsiranda teroristines organizacijos,kaltinimai ginklu prekyba ir t.t.kadangi jankiai valdo ziniasklaida,jiems visai nesunku sudaryti toki salies ivaizdi kokio jie nori,o visokie balvonai tuo tiki.pazinojau kelis iraniecius,normalus zmones,jokiu kliedesiu kaip skleidzia jankiu propaganda jie nekalba.tas pats ahmadezanas nera jau toks nukvakelis kaip bando parodyt tendencinga ziniasklaida.visi puikiai matem kaip buvo susidorota su Iraku prisidengiant panasiu pretekstu,ir ka?salis sugriauta,simtai tukstanciu lavonu,milijonai pabegeliu vardan ko?
lightfire 2010-06-22 11:04
su Irako režimu buvo susidorota nepateikus įrodymų ir negavus JTO leidimo. Su Iranu yra kitaip - su juo niekas tiesiogiai nesidoroja, bet jam paskirtos sankcijos dėl branduolinės programos - kada pagaliau tai įsisamoninsi?
Alchi 2010-06-22 11:37
Gali man kas nors logiškai ir argumentuotai išaiškinti kodėl Iranas turėtų paleisti raketas į Europą, o ne į tarkime, Australiją? Tas pats lygis - grynai iš lempos būtų ataka. Jeigu Izraelį užpultų, tai dar suprasčiau, bet Europą? Kokio velnio. Skamba kaip baimės sėjimas ir nieko daugiau. Manau čia kažkoks nesusipratimas. Balistinės raketos su branduoliniais užtaisais nėra naudojamos puolimui. Jų paskirtis yra gy-ny-ba. Kitaip tariant jeigu užpuls Iraną, tada jisai su savimi nusitemps ir visą pasaulį. Jeigu niekas neužpuls Irano - tai niekas ir negaus urano siuntinio greituoju būdu. Tik visiškas debilas, atitrūkęs nuo pasaulio, gyvenantis savo iliuzijų pasaulyje ir turintis polinkį į savižudybę pradėtų branduolinį karą. Nes branduolinis karas reiškia susinaikinimą. O ypač su tokiu silpnu arsenalu, kaip Iranas. Jeigu jūs laikote kitos valstybės vadovybę, tokiais žmonėm, tai jau čia jūsų problema. Kitas reikalas yra, jeigu kalbame apie branduolinį terorizmą. Tarkime Iranas parduoda balistinę raketą su branduoliniu užtaisu, kokiai tai barzdotų vyrų grupuotei garbinančiai nematomą vyrą danguje. Tada kitas reikalas. Jie paleidžia raketą ir Iranas *praktiškai* už tai neatsakingas. Tačiau jeigu būtų toks grasinimas, kad "Kai tik sužinosim iš kur barzdočiai gavo raketą - tai šaliai bus p*zdiec", tada Iranas turėtų gerą motyvą saugoti savo branduolinį arsenalą, nes jeigu jis pateks į negeras rankas - pats Iranas nuo to nudegs (skaudžiai). Bet čia jau visai kita problema (branduolinis terorizmas), o ne Irano galimas Europos užpuolimas. Kažkokia dezinformacija gaunasi.
Kaimas007 2010-06-22 11:53
to lightfire "aš nymatau juokia tyksla" +10 ruskiu kilmes lietuviai, labai aktyviai reiskiasi
lightfire 2010-06-22 11:57
taip, branduolinis terorizmas - kita tema. Esmė, kad net ir be branduolinių ginklų Iranas turi galimybių balistinėmis raketomis smogti įvairiems objektams, tame tarpe Europoje. Tokia tikimybė yra. Suprantama, kad šiandieną ji yra menka ir skamba nelabai realiai, bet su tokia šalimi nieko negali žinoti.
dalgis 2010-06-22 13:09
Joa, dabar amerikonai iesko priezasciu uzpulti Iranui Isvis, amerikonai visiski paranoikai.....
Alchi 2010-06-22 13:35
Tarptautinėje politikoje frazė "nieko negali žinoti", turėtų neegzistuoti. Tai ne kokių diedukų aptarinėjančių futbolo varžybas ratelis. Galimybė yra, bet jinai per menka, kad į ją kreipti didesnį dėmesį. Visi šitie štatų pasisakymai, tiesiai šviesiai, yra skirti stumti Priešraketinės gynybos skydą. Ir aš tikrai nesiruošiu dėl šito ginčytis. P.S. Tikrai nesuprantu Rusijos atsisakymo dalyvauti projekte. Obama jiems siūlo prisidėti prie PGS, geranoriškai, o jie atsisako? Jiem gal negera, ar ką? Amerika, bet kuriuo atvėju pasistatys skyda, bet sau, o Rusai liks už borto, ir dar neteks branduolinio balanso, dėl kurio taip dabar verkia. Čia kaip iš tos reklamos - "umum Rasiju, nipaniat' (ar kaip ten?) P.P.S. kažkodėl man de javu, kad aš jau šitą ginčą esu patyręs
Sloth 2010-06-22 13:36
Užtenka perskaityt komentarą iki vietos, kur rašoma "jankiai" arba "amerikonai" ir toliau jau galima neskaityt. Iškart aišku, kad žmogus per daug su bobutėm bendravo. Žodžio jankis prasmę čia iš vis turbūt mažai kas suvokia. Jūsų žiniai, toje pačioje JAV taip vadinamų Jankių yra mažuma. Tas pats, kas visą Lietuvą vadinti forsų kraštu, nes pas mus jų kažkiek yra. Tiesa, iš komentarų susidaro įspūdis, kad ne kažkiek, o visai nemažai.
Timas 2010-06-22 14:45
Jis sakė: „Sutarimo dėl priešraketinės gynybos nėra. Rusai jos nekenčia. Jie nekenčia jos nuo 1960-ųjų vidurio. Jie visada jos nekęs, labiausiai dėl to, kad mes ją pastatysime, o jie ne“. Pas rusus lygtai buvo sisteme priesraketine Maskvai pridengti A 35 ir ekspermentine V1000 dar pries 60-tus?