„Pažadu, tai bus staigmena, ypač mūsų priešams“. Skelbiama, ką daro Ukraina visiškai slaptame požemyje (Video)  (1)

Šalies teritorijoje vienoje iš požeminių gamyklų buvo įsteigta jūrinių dronų, kuriais Ukraina sėkmingai atakavo Krymo tiltą ir Rusijos laivus, gamyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų dronų gamyba vykdoma vienoje iš požeminių gamyklų Ukrainos teritorijoje. Šiuo metu kūrimo ir įgyvendinimo procese vykdome daug įvairių įdomių operacijų, ypač Juodojoje jūroje. Pažadu, tai bus staigmena, ypač mūsų priešams“, - skelbia SBU vadovas Vasylis Maliukas komentare CNN.

Maliuko teigimu, karinio jūrų laivyno dronai sėkmingai atakavo Krymo tiltą, taip pat Rusijos desantinį laivą „Olenegorsky Gorniak“ ir tanklaivį SIG.

Jis pridūrė, kad prie šių dronų kūrimo ir jų gamybos dirba SBU komanda, kuriai padeda statybos inžinieriai ir IT ekspertai.

 

2023 metų liepą Krymo tiltą apgadinę jūrų dronai buvo pavadinti „Sea Baby“.

SBU vadovas teigė, kad 2023 metų liepą Krymo tiltą apgadinusiuose jūriniuose dronuose buvo sumontuota 850 kg sverianti kovinė galvutė, o desantiniam laivui ir tanklaiviui smūgiuoti buvo naudojami du atskiri dronai, kurių kiekvienas turėjo po 450 kg srogmenų.

Maliukas taip pat pažymėjo, kad Vakarų partneriai šiose specialiosiose operacijose nedalyvauja, tačiau aktyviai perima SBU patirtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(2)
(69)

Komentarai (1)