Po 2 metų planšetiniai kompiuteriai aplenks „netbukus“  (11)

Po 2 metų planšetinių kompiuterių pardavimo apimtys pranoks „netbook“ kompiuterių, skelbia rinkos tyrimų bendrovė „Forrester Research“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, pasak bendrovės analitikų, didėjantis vartotojų susidomėjimas planšetiniais kompiuteriais mažins ir stalinių kompiuterių pardavimus.

Prognozuojama, kad šiemet JAV iš viso bus parduota apie 3,5 mln. planšetinių kompiuterių. Tai sudarys apie 6 proc. viso šioje rinkoje realizuotų asmeninių kompiuterių. „Forrester Research“ vertinimais, 2012 m. planšetiniai kompiuteriai išsikovos 12 proc. rinkos dalį, o iki 2015 m. jau užims 23 proc. ( apie 24,4 mln. kompiuterių).

Kartu prognozuojamas „netbook“ ir nešiojamųjų kompiuterių rinkos dalies mažėjimas. Pavyzdžiui, „netbook“ kompiuterių dalis JAV rinkoje turėtų sumažėti nuo 18 proc. šiais metais iki 17 proc. 2012-aisiais, o nešiojamųjų (notebook) dalis – nuo 44 iki 43 proc.

Tačiau labiausiai planšetinių kompiuterių populiarėjimas atsilieps staliniams kompiuteriams. Manoma, kad šiemet JAV bus parduota 18,7 mln. stacionarių kompiuterių, o 2015 m. jų skaičius gali sumažėti iki 15,7 mln.

„Forrester Research“ analitikų teigimu, per artimiausius 2 – 3 metus planšetiniai kompiuteriai taps populiaresni ir už „netbook“, ir už stalinius kompiuterius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)