Po 2 metų planšetiniai kompiuteriai aplenks „netbukus“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tauttvisz 2010-06-21 18:55
Man atrodo, kad dar greiciau viskas ivyks
KeeperMustDie 2010-06-21 19:24
Hah . Nu gal netbookus ir pralenks, labiausiai tai nisai kaiptik ir skirti, bet stacionarius PC ir loptopus . Net neprajuokino - ne ta svorio kategorija, jei netbooku/plansetiniu reikia tik kazkokiai info laikyti/narsyti internete/gal paziureti koki filma, tai su stacionariais PC(kaip ir su naujais loptopais) zmones daro resursu reikalaujancius darbus, kam jiem juos keisti i netbooka/planchetini, cia nebent kaip papildomas, nedaugiau.
vyckas 2010-06-21 19:54
laptopu ir netbooku rinkos dalis sumazes po 1% o tabletu padides 6%. Tai didziaja daly rinkos atsikovos nuo PC? Ar cia jie kalba tik apie pardavimus. Labai jau optimistines prognozes 2015 metais su tokiais zaislais ketvirtadaly rinkos turet. Perdaug jau specifiniai irenginiai.
technologas 2010-06-21 20:25
Visai įtikėtina. Atkreipkit dėmesį į JAV kompiuterių rinką - pagal šį straipsnį ~100mln per metus parduodama. Tai faktiškai vos ne po kompiuterį vartotojui per metus, gi ne visi juos naudoja. O laiko stacionarus kompas ne vienus metus, laisvai galima 5-7 metus drožti. Bus namie stacionaras(ai) tinkamas rimtam darbui ir planšetiniams atpigus šeima galės po planšetinį įvaldyti laisvalaikiui. Niekur nenurodyta kad įsigijus planšetinį būtinai reikia išmesti stacionarą. O mano minimu atveju nors šeimos pagrindinis kompas bus stacionarus(ai) planšetiniams tenka didžiulė tokios mikrorinkos dalis, visi 100% Be to nešiojamus ir planšetinius vis tiek reikės dažniau keisti, nelaikys jie ilgiau už stacionarius - vėlgi, rinkos dalis tokiu atveju išauga.
ligonis 2010-06-21 21:23
+ dar verta pamineti, kad absoliuti dauguma vartotoju kompiuteri naudoja tik bendravimui ir nieko sunkesnio kas reikalautu didesniu pajegumu jiem nereikia.
immortallt 2010-06-21 21:44
Filmai, zaidimai, darbas (tik jau nesakykit kad su plansetiniu sedesit prie word'o ar excelio ir matysit 5 eilutes, nes toliau eina klaviatura... Taip pat reiktu turet omeny, kad daug kompu perka IMONES
technologas 2010-06-21 22:10
+dar vis tik apšviesiu prieš mane rašiusius kolegas ir kitus. Kalba čia eina tik apie pardavimus už kuriuos firmos gauna bapkes, o ne apie kažkurio segmento vartojimo rinkos dalį. Ar jaučiat skirtumą? Mobilių įrenginių, galinčių naršyklėmis prisijungti prie interneto parduodama labai daug, interneto rinkoje užimama dalis gerokai mažesnė.
infoguru 2010-06-21 22:44
Kad planšetai išstums netbookus tai manau labai tikėtina, nes kaip organaizerį jį patogiau naudoti...negu netbooka. Pastarojo beje ir kaip normalaus notebooko nelabai panaudosi, nors mačiau bandymų Netbookai sakyčiau yra pereinamoji grandis į planšetus... čia kaip žmogus iš bezdžionės
abcdjasd 2010-06-22 03:27
Šiaip kreivai žiūrėjau į plančetinius kompiuterius, kol neatėjo į galvą: atskiros klaviatūros.. Planšetinis kompiuteris +bluetooth (ar net laidinė klaviatūra) yra visapusiškai pranašiau tiek už netbook tiek už laptopą (kam nepatinka, būna klaviatūros kurios prisitvirtina prie kompiuterio), tai kad tas dvi kategorijas perims, pilnai tikiu. Tada pamąsčius, kad laptopai stabiliai išstuminėja stacionarius kompiuterius, visiškai tikėtina.
lmn 2010-06-22 07:15
o tai kokie privalumai planšetinis + klaviatūra, lyginant su netbook?
Linas000 2010-06-23 12:59
netbook - internetinis kompiuteris. Bet puslapius skaityti lengviau su baksnojamu ekranu. Bet kokiam asilui parasyk "spausti cia" ir jis su pirstu i ekrana paspaus, o su pele uzvesti zymekli ir dar paspausti gali nesugebeti. Taip plansetiniai gali uzkariauti tuos vartotojus, kurie seniau nemego kompo del jiems netinkamo "manipuliatoriaus" (peles). O netbook-ai gali tiesiog pavirsti net-tablet kompiukais.