Kompiuteris išmoko nuspėti futbolo turnyrų baigtį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

namaste 2010-06-21 19:47
Turint tokią programą galima neblogai praturtėti.. O jeigu ji taps prieinama visiems tai lažybų bendrovėms gręsia bankrotai..
lizunas 2010-06-21 20:18
Galvoji taps prieinama visiems? Nenustebčiau, jei tokią programa nusipirks lažybų bendrovės ir joms tai išeis į gerą.
MiSiPe 2010-06-21 21:00
Manau čia vėl pasireikš sena gera chaoso teorija ir niekas neužsidirbs
ligonis 2010-06-21 21:18
MiSiPe: isivaizduok - kazkas tave stebi menesi, ir mato kaip kasdien 09:23 iseini is namusu savo suniu ir vedzioji ji ~15-18min. kaip manai kokia tikimybe, kad kazkas zinos ka veiksi ryt 09:30? cia paprastas pavizdys, nes kompiuteris sugeba daugiau informacijos priimt ir palygint.
MiSiPe 2010-06-21 21:23
Na žinoma, tačiau tokią paprastą statistiką visi gali paskaičiuot (laimėjimai/pralaimėjimai/taškai). Tačiau žymiai tikslesnį rezultatą abejoju ar galima gauti. Š.Korėja:Brazilija 1:2 ; Š.Korėja:Portugalija 0:7; Brazilija:Portugalija ??? Abejoju tokiom programom.
gaudis 2010-06-21 21:47
''Kompiuteris išmoko nuspėti futbolo turnyrų baigtį'' cia juk parasyta ''nuspėti'' ,nuspėti galima viska net ir runktyniu rezultata bet tikslaus jo pasakyti neimanoma nes jis priklauso ne nuo statistikos o nuo zaideju uzsidedimo ir ginybos spragu tuo momentu
Zarkell 2010-06-22 01:05
[post deleted]
vc. 2010-06-22 01:05
Nenuvertinkit kompu, kurie gali apskaichiuoti daug greichiau ir daug daugiau nei paprasti piliechiai Sulyginami ne tik pergales, pralaimejimai. Lyginami patys zhaidejai, ju profesionalumas, ju rezultatai paskutinese varzhybose ir t.t. ir t.t. Visgi, kaip gaudis sake, tiksliai pasakyti rezultato papraschiausiai neimanoma, galima tik speti. Tik tiek, kad tokia programa spejimo shansus turi kiek didesnius, nei eiliniai "fanai".
Sloth 2010-06-22 01:35
Em, o kokia to nauda? Gal geriau tiesiog palikim sportą sportu - gražiu reginiu, kurį žiūrėdamas visada tikiesi išvysti ką nors netikėto. O pats sutinku, kad programa niekuo neįpatinga, tiesiog įtrauktas naujas kriterijus. Tiksliai nuspėt vienaip ar kitaip būtų neįmanoma, nes tą įtakoja tiesiog per daug veiksnių, kad ir tas pats oras, vieno ar kito žaidėjo psichologinė būklė, rytinis trenerio pasikalbėjimas su komanda ir pan...
abcdjasd 2010-06-22 03:31
Labai jau juokinga atrodo šitas straipsnis... Perdaug veiksnių yra, kad kompiuteris galėtų kažką nuspėt: kiek pavargę individualūs žaidėjai per tas varžybas, gal kas kažka negero suvalgė ar nugarą pradėjo skaudėt... galų gale gal klubai daro machinacijas kokias ir susitaria dėl rezultato.. Kokių kompiuterinių žaidimų varžybas, tai galima nuspėt, o realias varžybas kad tiksliai nuspėt, kompiuteriai turėtų būt kurkas galingesni nei dabar ir stebėt žaidėjus 24/7.
rwc 2010-06-22 03:48
Nauda daugiausia treneriams ir agentams. Kaip žinoti, kad žaidėjas su gera statistika ir fiziniais duomenimis komandoje nepritaps, kad jis viską darys atvirkščiai ar kad jis darys tuos dalykus, kuriuos sugeba kiti žaidėjai? Va čia ir išlenda slapti faktoriai, kurių niekas nesupranta - žmonės tai vadina intuicija, specialistai - chaoso teorija ir dirbtiniu intelektu. Kompas negali pasakyti, kažkokiu momentu žaidėjas pulsis į kitą šoną, bet gali pasakyti, kad su xx% tikimybe būtent tuo momentu taip atsitiks. Apie "seną gerą chaoso teoriją" prisiminta teisingai, bet, deja, visiškai atbulai. Chaoso teorija nagrinėja determinuotą chaosą, kuris teigia, tarpe kitko, kad: 1. Su identiškomis pradinėmis sąlygomis sistema elgsis identiškai 2. Su mažais pradinių sąlygų pakeitimais sistema gali elgtis visai kitaip 3. Kad galima periodiškais, silpnais impulsais chaotišką sistemą priversti elgtis taip kaip reikia Todėl gali būti, kad tokia sistema pagerins, pvz., treniruočių kokybę, tarkim, priderinus treniruočių laiką prie saulės tekėjimo laiko.
Zergas 2010-06-22 08:41
skystokas tas modeliukas per mazai faktoriu kurie lemia rezultata itraukta i modeli.net nepasake koks prognozes tikslumas,o tai yra esmine prognozavimui skirtu modeliu statistika
Seip 2010-06-22 09:04
Matau viena diedele spraga - teisejas, kur teisejo reitingas? Labai patiko vakarikstes Sveicarija- Cile rungtines. Teisejas FTW Be to, didelis publikos spaudimas paveikia zaidejus ir zaidmo rezultatas bus iskreiptas. Kaip pavyzdi paimkim Anglija.
piguslazeriai 2010-06-22 09:35
Na aptobules dar siek tiek, tada turtingi dedes su superkompais pasidarys dar turtingesni
vazzy 2010-06-22 11:03
man labai ydomu pagal kokius faktorius sveicarai laimejo pries ispanus ar serbai pries vokiecius ar JAV sulose lygei su UK ir t.t. vertinant toky moduli tai gautus ; brazilai 1:2 s.koreja. portugalai 7:0 s.koreja. tai koks rezultatas butu portugalija pries brazilija ? brazilai 0:3 portugalai ?
zet 2010-06-22 14:29
na jie gali paskaiciuoti tik tikimybes, labiausiai tiketina tikimybe. Su salyga, jei jie tikrai gerai apskaiciuoja tas tikimybes. Is cia seka, kad pvz jei pagal ju prognozes komanda A turi laimeti 60 % tikimybe, yra pakankamai daug sansu, kad ji pralos. Ir dar pastebejimas, programa gali ivertinti tik potenciala, ir neivertina visiskai atsitiktiniu ivykiu, kas yra teisejo darbas, psichologines komandos nuotaikos, traumos, bet kokie netyciniai paslydimai. Tad prie to potencialo dar prasideda paklaidos. Ir dar karta darom isvadas, kad jei pagal ju prognozes vienos komandos potencialas yra 60 % laimeti, tai nuokrypis + - 10 %, gaunasi labai jau didelis nekonkretumas. Kai viena komanda daug stipresne uz kita, manau sis metodas pasitesina. O siaip, ir plika akimi galima pakankamai tiksliai speti, pvz kai zaidzia s.koreja pries portugalija. Tad gal grubiai sis ju pasiekimas ir yra tai, ka ka grubiai is akies galima pastebeti, gali dabar ir kompiuteris, atskirti silpna komanda nuo stiprios.
punktyras 2010-06-22 14:48
programos pagalba galima gana tiksliai nustatyti futbolo turnyrų baigtį. -> programa gali(ma) gana tiksliai nustatyti futbolo turnyrų baigtį.
HAL9000 2010-06-22 15:48
Tik nereikia čia svarstyt apie paprastas tikimybes, kad ir sąlygines ar tik apie paprastas taisykles JEI.. TAI... Po visais tais spėjimų modeliais šiais laikais slypi kur kas daugiau visko, ir kur kas sudėtingiau. garantuotai naudojami Dirbtiniai Neuronų Tinklai (DNT), su apmokymo mechanizmais... ir tikrai ne 1 ar dviejų sluoksnių neuronų tinklai. Ir garantuotai tas tinklas turi visą reikalingą informaciją apie jau įvykusius mačus, kad galėtų palygint, ką prognozavo, kaip iš tikro įvyko, kad vėliau pasimokyt, nustatyt daugybę priežasčių ir faktorių, kas lėmė kažkokį netikslumą. Taip kad tokios sitemos gali gan tiksliai prognozuoti, nemažą procentą mačų - pabrėžiu - PROGNOZUOTI.. ir NEMAŽĄ. T.t. 100% tikslumo tikrai nepasieks niekada, ir tai tikrai SPĖJIMAS, o ne pasakymas, jog būtent taip ir bus. Bet kokiu atveju, kažkas lakoniškai ir tiksliai įvardino - tokios sitemos daug daug tiksliau gali nuspėt didelio kiekio varžybų baigtį, nei bet kuris kad ir labai patyręs futbolo gerbėjas-orakulas. Vat patys kūrėjai gali drąsiai eit į lažybų kontoras ir masiškai statyt už daug varžybų įvairias sumas - visoje masėje gali išryškėti aiški tendencija, kad jie žymiai daugiau IŠLOŠIA, negu PRALOŠIA. Vat jums ir biznis