Gresia sensacija. 2024 m. prezidento rinkimai be Putino  ()

Buvęs Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Valerijus Kondratiukas pažymėjo, kad Rusijos elitas daro spaudimą valdžiai Kremliuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) vadovas Valerijus Kondratiukas mano, kad Vladimiras Putinas 2024 metais nekandidatuos į Rusijos Federacijos prezidentus. Apie tai jis papasakojo interviu žurnalistui Dmytro Gordonui.

Ar Putinas gali prarasti valdžią Rusijoje?

Kondratiuko teigimu, dabartinis Rusijos Federacijos prezidentas gali prarasti valdžią tik tada, kai Rusijos elitas pradės jį spausti. Toks įvykių raidos variantas galimas, jei yra supratimas, kad reikia „paspartinti savo susitarimų dėl kandidato atrankos procesą“.

Buvęs SBU vadovas mano, kad tokioms Rusijos elito nuotaikoms įtakos gali turėti sėkmingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, kuris padidins spaudimą Rusijos viduje.

„Gali būti, kad jis nepateiks savo kandidatūros kitiems rinkimams. Tai savotiška situacija, kaip buvo ir pirmajam Rusijos prezidentui Borisui Jelcinui, kuris turėjo paskelbti įpėdinį, kuris, sakykime, pirmiausia turi atsakyti į svarbiausią klausimą: ką daryti su karu (tuo metu Rusija buvo įklimpusi Čečėnijoje). Ir aišku, kad šioje situacijoje Putinas nebėra tas populiarus žmogus, koks galėtų būti“, – sakė Kondratiukas.

Buvusio GUR vadovo teigimu, Rusijos elitas, norėdamas normalizuoti santykius su Vakarais, gali žengti tokį žingsnį, todėl pats Putinas kaip Rusijos Federacijos prezidentas tokio tikslo pasiekti nepadės.

Kas gali tapti Rusijos prezidentu vietoj Putino?

 

Kondratiuko teigimu, jei įvykiai taip vystysis, dabartinio prezidento įpėdiniu gali tapti Aleksejus Diuminas.

„Lengviausias kandidatas, žinoma, yra kažkas iš Putino politinio inkubatoriaus, tai Tulos srities gubernatorius Diuminas. Tai ne tik asmuo, perėjęs visą reikiamą supratimą apie Rusijos elitą, politinės patirties kategorijas, pradedant Putino asmeninės gvardijos vadovu ir baigiant specialiųjų operacijų pajėgų vadu, vadovavusiu Janukovyčiaus išvežimo iš šalies teritorijos operacijai. Jis organizavo ir tiesiogiai dalyvavo užimant Krymą. Na, o šiandien jis jau kaupia vadybos patirtį Tulos regiono teritorijoje“, – sakė jis.

 

Buvęs SBU vadovas pažymėjo, kad antruoju kandidatu į Kremliaus vadovo postą gali tapti dabartinis Rusijos Federacijos ministras pirmininkas Mychailas Mišustinas.

„Antras kandidatas, be abejo, yra Mišustinas. O čia jau išryškėja geopolitinis faktorius. Juk Mišustinas nėra toks ryškus šiame kare. Ir jis yra kandidatas, kurį palaiko, kiek suprantu, Kinija“, – pridūrė Kondratiukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()