„Privalome tai sustabdyti. Tai yra košmaras!“ Rusijos pulkininkas pasibaisėjęs, ką pradėjo Ukraina  ()

Rusų okupantai fronte patiria didžiulius nuostolius dėl Ukrainos kasetinės amunicijos, pripažįsta Rusijos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Piotras Šuvalovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-17 „Privalome tai sustabdyti. Tai yra košmaras!“ Rusijos pulkininkas pasibaisėjęs, ką pradėjo Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pulkininkas Piotras Šuvalovas pasakoja, kad neseniai lankė okupantus Tokmako regione. „Privalėjome dėti visas pastangas, kad būtų užblokuotas kasetinės amunicijos tiekimas Ukrainai: pareikšti, kad mes tokių ginklų nenaudosime, nuslopinti europiečius, kurie uždraudė kasetinę amuniciją. Buvo galimybė“, – skundėsi Šuvalovas. Iš tikrųjų, Rusija kasetinę amuniciją Ukrainoje naudoja nuo pat invazijos pradžios.

Šuvalovas patvirtino, kad priešakinėse linijose rusai labai kenčia nuo kasetinės amunicijos, kurią prieš juos naudoja Ukrainos gynybos pajėgos. Dėl to šimtai rusų žūsta fronto linijoje. „Priešas išmoko artilerija atkirsti pastiprinimo ar pajėgų atitraukimo kelius, o apkasai negelbsti nuo kasetinių sviedinių. Tvarsčiais jau neišsigelbėgsi, po apšaudymo kasetine amunicija reikia kruopščios medikų pagalbos, jei jau išgyvenai. Apkasuose susidaro siaubinga gyvųjų ir mirštančių netvarka, kuriai pagalba kartais neįmanoma“, – sako Rusijos pulkininkas.

Šuvalovas teigia, kad rusams reikia greito sprendimo. „Reikia daug ko, bet pirmiausia turime pagaliau pripažinti problemą ir pradėti ją spręsti, o ne skleisti žodžius, kad „mes jums dabar pataikysime ir kaip mes smogsime“. Situacija su kasetine amunicija yra baisi, ir nemaloniausias dalykas yra tai, kad mes stengiamės nutildyti problemą, kai mums reikia sprendimo“, – rašė Šuvalovas.

 

Anksčiau pulkininkas Piotras Šuvalovas gyrėsi, kad Rusija turi milžiniškas kasetinės amunicijos atsargas, tačiau neturi kaip jų naudoti. „Nenoriu pataikauti priešui, pateikdamas tikslius duomenis apie skirtingus fronto sektorius, tačiau kol kas „kasetinio karo“ santykis yra nuo 1:4 iki 1:7. Ir tai nėra mūsų naudai“, – rašė Šuvalovas.

Ukraina kasetinių 155 mm artilerijos sviedinių gavo iš JAV. Nei JAV, nei Ukraina, nei Rusija nėra uždraudusios kasetinės amunicijos naudojimo.

(40)
(1)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: