[ŽT] Prasideda. Miršta Rusijos generolai  ()

Rusija praranda vis daugiau savo generolų - ne tik fronte, bet ir savo teritorijoje. Tai gali būti susiję su Jevgenijaus Prigožino „perversmo“ pasekmėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos analitikas Jurijus Podorožnyj sakė, kad tokių mirčių tik daugės.

„Karininkų žūtys yra „Wagner“ teatro, kuriam vadovauja Putinas, pasekmė. Jie tokiu būdu identifikuodavo opoziciją kariuomenėje“, - užsiminė Podorožnyj.

Kaip žinoma, Maskvoje mirė buvęs gynybos ministro pavaduotojas Genadijus Židko. Jam buvo 57 metai ir, kaip teigiama, jis ilgą laiką sirgo.

Birželio 24 d. Jevgenijus Prigožinas Rusijoje surengė maištą, kurį palaikė ar bent jau nesustabdė daugelis karininkų. Teigiama, kad tai buvo su Vladimiru Putinu suderinta speciali operacija nelojaliems generolams identifikuoti.

Po to šalis agresorė pradėjo valymus Gynybos ministerijoje, žvalgyboje ir kariuomenėje. Visų pirma buvo įkalintas buvęs okupacinių pajėgų vadas Sergejus Surovikinas.

 

„Tačiau dabar įkalinti daug generolų nėra gera mintis - kariuomenėje kils neramumų. Todėl tie, kuriuos reikia pašalinti, yra šalinami ir tai bus daroma ateityje“,- pareiškė Podorožnyj.

Be to, Rusijos generolai galėtų daug ką papasakoti Hagos teisme, tačiau Putino režimui to nereikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()