„Šis pareiškimas gali sukelti didelę tragediją.“ Podoliakas pašiurpęs. Ką padarė NATO  ()

Ukrainos prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas negali suvaldyti emocijų ir teigia, kad NATO pareigūno žodžiai gali sukelti tragediją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO generalinio sekretoriaus biuro vadovo Stiano Jenseno pareiškimas, kad Ukraina galėtų atsisakyti dalies teritorijų mainais į narystę NATO, nėra nekenksmingas - jis gali sukelti didelę tragediją, teigia Ukrainos prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

Deja, tai nėra nekenksmingas pareiškimas, tai - ne netyčia pabėgę žodžiai. Mane tai tikrai erzina. Ką reiškia „žmogus atsiprašė"? Tiesą sakant, jis praktiškai atvirai pasakė, kad šis karas turi baigtis Ukrainos pralaimėjimu. O po to išeina ir sako: „Na, atsiprašau, aš čia truputį suklydau“, – piktinosi Podoliakas.

Anot jo, nepaisant prorusiško lobizmo, Rusija nuo 2014 metų nesugeba įteisinti okupuotų Ukrainos teritorijų.

„O dabar šis žmogus tyčia išeina ir tiesiai šviesiai sako: „Teisiškai sutvarkykime Rusijai pavogtas teritorijas, kurios buvo gausiai aplaistytos ukrainiečių krauju.“ Ar jus tenkina, kad šis žmogus atsiprašo ir apsimeta: „Ne, mes juokavome? Mes netyčia“? Visa tai atrodo daug pavojingiau“, – mano Podoliakas.

 

Podoliakas teigia, kad Jenseno pareiškimas parodė Rusijai, kad Vakaruose yra nuomonė, kad Ukrainą galima paveikti, sumažinti karo intensyvumą, paverčiant jį užsitęsusiu konfliktu.

„Tai nėra nekenksmingas pareiškimas, tai - pareiškimas, galintis sukelti didelę tragediją“, – sakė Podoliakas.

(40)
(1)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: