„Tai tiesiog neįtikėtina!..“ „Forbes“ skelbia, ką padarė Ukrainos armija  ()

„Ukrainos pasiekimai mūšio lauke yra neįtikėtini.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pasiekimai kare yra neįtikėtini, nepaisant logistikos ir galingos Rusijos gynybos sunkumų. APU juda į priekį ir sudaro sąlygas dideliam proveržiui rudenį.

Censor.NET praneša apie tai remdamasi „Forbes“.

„Apskritai, Ukrainos pasiekimai mūšio lauke yra neįtikėtini. Lengva kritikuoti Ukrainą dėl to, kad ji nesugebėjo mūšio lauke surengti „bendrojo karo“ kovos, nesugebėjo sujungti visų mūšio lauko įrankių į surežisuotą naikinimo koncertą. Tačiau faktas kad Ukraina kovoja, juda į priekį ir sudaro sąlygas būsimam proveržiui vėliau rudenį... Ir tai tiesiog neįtikėtina“, – rašo „Forbes“.

Tačiau leidinys pažymi, kad laukianti užduotis bus didžiulė. Net jei Ukraina į kontrapuolimą įtrauks kiekvieną paskutinį karį, judėti į priekį bus sunku dėl daugiasluoksnių ir galingų rusų gynybinių linijų.

„Jei Ukraina sugebės prasibrauti šį rudenį, jei sugebės prasibrauti iki Azovo ir galbūt užgrobti Krymą, tai bus grandiozinis darbas, kuris smarkiai sumažins karo veiksmų frontą“, – rašoma medžiagoje.

Leidinyje taip pat pažymima, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos sulaukia pagalbos iš daugelio šalių, o tai labai apsunkina logistiką. Perėjimas nuo sovietinių standartų prie NATO ginkluotės standartų buvusioms socialistinėms šalims užtruko dešimtmečius, o Ukrainoje tai įvyko „per naktį, nuolat apšaudant ir negavus pakankamai pagalbos“.

 

„Kol kas jokia kita pasaulio kariuomenė nenaudoja tokios įvairios sovietinės, užgrobtos rusiškos ir Vakarų ginkluotės. Netgi amunicijos tiekimas yra iššūkis. Be to, visą šią įrangą būtina palaikyti kovinėje būklėje. Ir nepaisant to, Ukraina logistikos klausimus sprendžia daug geriau, nei bet kuris analitikas galėtų įsivaizduoti“, – pažymima leidinyje.

„Forbes“ istoriją baigia teigdama, kad užuot skundęsi, „Ukrainos draugai turėtų švęsti dabartinius Ukrainos pasiekimus“. Taip pat pažymima, kad būtina didinti pagalbos apimtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: