Dronų atakos sunervino Putiną. Rado atpirkimo ožį  ()

Rusijos teritorijoje padaugėjo dronų smūgių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais mėnesiais padaugėjo dronų smūgių Rusijos teritorijoje. JK žvalgyba teigė, kad dėl to Putinas daro didelį spaudimą Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgoms, įskaitant oro gynybos pajėgas.

JK gynybos ministerija pranešė, kad Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų vadovybė tariamai patiria stiprų spaudimą gerinti oro gynybą virš Vakarų Rusijos.

JK žvalgyba pažymėjo, kad smūgiai giliai į Rusiją yra strategiškai svarbūs V. Putinui, nes, jo nuomone, plataus masto invazija turėjo tik nežymiai paliesti rusus gilumoje. „Tikėtina, kad spaudimas bus ypač nukreiptas į Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų štabo viršininką generolą pulkininką Viktorą Afzalovą“, – pridūrė britų agentūra.

 

Britai taip pat pažymėjo, kad Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų vyriausiasis vadas generolas Sergejus Surovikinas ir toliau nedirba – Kremlius įtaria jį susitarus su Prigožinu per 2023 metų birželio maištą.

Tuo tarpu dronai reguliariai veržiasi į Maskvą. Be to, JK gynybos ministerija mano, kad pastaruoju metu Rusijoje tariamai skraido sovietinės raketos S-200. Tačiau pažymima, kad Ukraina nepranešė apie šių raketų panaudojimą Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: