Australijoje gali būti uždrausta naudotis internetu be antivirusinės programos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vytax 2010-06-25 09:26
Geriau jau uždraustų pardavinėti kompiuterius ir programinę įrangą su ne užtaisytomis saugumo spragomis. Taip pat galėtų padaryti galimybę vartotojams išsireikalauti iš programinės įrangos pardavėjų/gamintojų kompensacijų už programinėje įrangoje atsiradusių saugumo spragų padarytą žalą.
Arns 2010-06-25 09:35
jei visi vadovautusi tokia logika, greit grįžtume į akmens amžių, nes nėra jokios pasaulyje sukurtos programos, kuri neturėtu jokių skylių ar klaidų.
Vytax 2010-06-25 09:51
Ne, tik vienos programos yra gerokai „skylėtesnės“ už kitas ir kai kurie programinės įrangos gamintojai pataisymus išleidžia gerokai lėčiau už kitus. Nejaugi programinės įrangos gamintojai neturi prisiimti jokios atsakomybės? Ypač stipriai tos atsakomybės kratosi viena didelė šiame straipsnyje minima kompanija.
subtlepoint 2010-06-25 11:14
Nebutu tu virusu, nereiktu tu ir anti-virusiniu. O cia man atrodo ne kovos priemones, o pinigu plovimas paprastu vartotoju saskaita, nemanau kad visi rinksis windows firewall ir avg. O komentatoriam galiu pasakyt tik tiek, kad ir yra uzdaursta pardavineti programine iranga su saugumo spragomis. Kuo programine iranga popluleresne tuo daugiau "hackeriu" megina ja nulauzti, kad galetu ish to uzdirbti veliau. Ka galejom pamatyti ir su firefox, kai tik ji ishpopulerejo atsirado ishkart shusnis bugu ish eiles nors ff buvo skelbiama kaip saugiausia, bet tikrai ji tokia buvo neilgai
buzas69 2010-06-25 11:14
Kratosi? nemanau, suzinojus spragas atnaujinti skubama kuo greiciau, o tu spragu pas visus yra, susitaikyk. Kas del Australijos tai sveikintina ideja, nes kompiuteriu "zombiu" tinklas didziulis.
abcdjasd 2010-06-25 11:38
Jau taip straipsnio pavadinimas juokingas pasirodė, bet kai pamačiau, jog čia Microsofto pasiūlymas, vos nenulūžau. Sugalvok tu man, blokuot internetą tiem kas antivirusinės neturi. Dabar klausimas: kiek Unix/Linux/Mac ir pan (kitaip sakant ne windows) vartotojų naudoja antivirusines? Čia maždaug MS pasisakymas: "Pleaz disconnect internetz for our rivalz, kkthxbye"
TomasS 2010-06-25 11:55
Na mokestį už saugumo gerinimą turėtų mokėti ne interneto vartotojai, o Microsoft vartotojai, nes 99,99% visų bėdų būtent pas juos. Kadangi dauguma šių vartotojų ir taip jau sumoka „Microsofto mokesčius“, tai tegul tas Microsoftas ir finansuoja savo kreivos sistemos sukeltų bėdų tvarkymą... Ir ne savo noru, o valdžios/ES paliepimu.
abcdjasd 2010-06-25 11:58
Microsoftas jau siūlo savo nemokamą antivirusinę, jei tai siūlai, tik apie ją mažai kas žino dar... Galėtų prie pačios OS priklijuot realiai.
TomasS 2010-06-25 12:11
Manau kad saugumo užtikrinimui neužtenka įsidiegti antivirusinę ir ugniasienę (windausuose nėra saugios programų ekosistemos, žmonės patys įsidiegia visokias trojanines programas nė neįtardami, kad diegia blogus dalykus). IPT pastebėjus, kad iš kokio nors kliento eina „negražus/įtartinas“ paketų srautas, reikės tikriausiai fiziškai susisiekti su klientu, gal net apsilankyti ir išvalyti kompą. Tikriausiai reikia ir interneto tiekimo sutartis peržiūrėti. Tam reikia pinigų. Va tuos pinigus ir reikėtų susirinkti iš Microsofto (gerai, tebūnie iš MS, jei to užsikrėtusio kliento OS - Windausas, iš Apple, jei ten buvo Mac'as, ir iš Open souce fondų, jei ten buvo linux).
blizzard 2010-06-25 12:14
Teo jau buvo tokią apsaugą įvedę,galiu pasakyt kad pasitvirtino, infekuotas kompiuteris tikrai neglėjo prisijungti prie inteneto. Bėda tik ta kad taip bendrovės gali manipuliuoti savo vartotojais
TomasS 2010-06-25 12:18
O Teo siūlė paslaugą atvykti ir išvalyti užsikrėtusį kompiuterį? Čia gi būtų galima gerą gabalą paslaugų ant to užsukti: draudimas nuo kompo užsikrėtimo, nemokamas „pirmas“ tvarkymas, atskiros kompanijos, kurioms būtų galima outsourcinti šitą tvarkymo reikalą ir t.t. ir pan.
ligonis 2010-06-25 13:14
verst ms moket uz zala padaryta skyletu kompiuteriu taspats, kas verst automobiliu gamintojus atlyginti zala padaryta avariju metu - juk ne zmogus kaltas kad jis atsitrenke kazkur, o gamintojas, kad suteike zmogui perdaug laisves(sarkazmas)
Ookami 2010-06-25 13:26
Jei taip tai programerio profesija tuoj taps pavojingesne uz atminės elektrinės pamainos viršininko (jei uz dėl PĮ skylių firmos patirtus nuostoliu bus verčiamas sumokėti programeris(iai) kurio kode buvo palikta skylė, o kaip zinome, sukurti rimtą programą be bugų techniškai neįmanoma).
MarijonasM 2010-06-25 13:27
Žinok, dažnai jei avarija atsitinka dėl automobilio broko, kompanijos atlygina žalą ir stabdo tokių modelių gamybą, kol neištaisys broko.
TomasS 2010-06-25 13:36
Jei jau imti analogiją su automobilių pramone, tai ten yra gi saugumo standartai, kurių turi laikytis automobilių gamintojai. Beje, jei įvykis atsitinka dėl gamintojo kaltės, o ne dėl vairuotojo, tai irgi galima reikalauti, kad žalą apmokėtų gamintojas. Ant šio dalyko net visa draudimo rūšis pastatyta „Product liability“, kur gamintojas apsidraudžia nuo situacijos, kad reikės atšaukti dalį ar visą savo produkciją arba kad reikės sumokėti už savo produkto padarytą žalą. Vienas dalykas, kai vartotojas sugalvoja „pataupyti vietą diske“ ir ištrina kokį „windows“ katalogą, kitas dalykas, kai jis tiesiog naršo, o per jam pateiktos programinės įrangos skyles sulenda nepageidaujama įranga ir pradeda naudoti kompo ir tinklo resursus (antru atveju kaltė krenta būtent ant programinės įrangos gamintojo).
Belzebubas 2010-06-25 13:40
Nesuprantu, kodėl visi kaip įprasta puola ms net neatsižvelgdami ar pasiūlymas naudungas ar ne. Juk yra daug nemokamu antivirusiniu, kad ir ta pati avira kurios nemėgstu, ar microsoft security essentials kurį pats naudoju ir nesiskundžiu. isirasai ir gali pamiršt, tik retkarčias scan pasidarai. Niekas juk neverčia pirkti koki kaspersky (jei jau nesi koks biznierius kuriam windows perrašymas reikštu katastrofa). Čia daugiau skirta perkantiems pirma kompiuterį, ir neišmanantiems IT, kurie dar tebenaudotų internet explorer 6 ir net nežino kas tas virus, ar antivirus. O tie kas lygina su autokatastrofomis, tai gal eikit nuo kompiuterio ekrano pailsėti, lauke nebelyja, prasiblaškysit:D
TomasS 2010-06-25 13:41
Atsakomybė tokiu atveju tenka kompanijai/vadovams, o ne programuotojams. Kompanijos/vadovybės užduotis užtikrinti, kad aplink programavimą būtų nustatytą kokybės lygį atitinkanti aplinka (programavimas užims ne daugiau nei 30% viso produktui PAGAMINTI reikiamo laiko). Kompanija atsakinga už tai, kad būtų sukurtas geras produkto dizainas, kad būtų vykdomas testavimas, užtikrinantis nustatytą klaidų aptikimo/neaptikimo lygį. Ir t.t.
TomasS 2010-06-25 13:57
OS pasirinkimas - Windausai.
KeeperMustDie 2010-06-25 13:58
Tau gi jau ne pirma karta sako - sukurti softo be klaidu praktiskai neimanoma. O tu vel ta pati per ta pati. Kai ivyksta avarija kasnors dazniausiai rimtai nukencia, todel sie dalykai nepalyginami. As maciau visokiausiu bugu tiek MS tiek ne MS softe, jei softas yra per daug skyletas - turi buti imtasi veiksmu(atsisakoma IE valstybinese istaigose) is vartotojo puses. Komapnija tau uz nieka neatsakinga, kompanija turi uzdirbti pinigus, kol ji tai daro nenusizengdama istatymams tol viskas yra tvarkoje, jei tau nepatinka dizainas, demesys saugumui, greitis ir pan. nenaudok ir nepirk
mobilunkas 2010-06-25 14:34
uz ka taip linuxistus baust?