Toks staigus žingsnis susprogdintų informacinį burbulą. Putinas delsia priimti svarbų sprendimą  ()

Ekspertų teigimu, Kremliaus vadovas dvejoja, nes baiminasi, kad toks sprendimas gali pažeisti propagandinį naratyvą, kuris Rusijoje skelbiamas jau daugiau nei 18 mėnesių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patiria vis didesnį spaudimą. Taigi iš jo reikalaujama imtis agresyvesnės pozicijos kare prieš Ukrainą ir vykdyti visapusišką mobilizaciją Rusijoje. Apie tai rašo „Newsweek“.

Anot žurnalistų, Kremliaus vadovas dvejoja, nes baiminasi, kad toks sprendimas gali pažeisti propagandinį naratyvą, kuris Rusijoje skleidžiamas jau daugiau nei 18 mėnesių.

Pasak Čikagos universiteto politikos eksperto Konstantino Sonino, V. Putinas tikriausiai susilaiko nuo masinės mobilizacijos paskelbimo, nes supranta, kad karas yra itin nepopuliarus tarp didžiosios daugumos Rusijos gyventojų.

Yra pora milijonų, kurie labai džiaugiasi, kad vyksta karas prieš Ukrainą. Taip pat yra pora milijonų, kurie priešinasi karui. Ir yra dešimtys milijonų, kurie nepalaiko ir neprotestuoja,“ - sakė K. Soninas.

Anot jo, Rusija ir toliau verbuoja savanorius karui prieš Ukrainą.

 

Kalbant apie propagandą, kaip pažymėjo K. Soninas, Rusija propaguoja naratyvą, kad karo nėra. Teigiama, kad RF ginkluotosios pajėgos vykdo tik ribotą specialią karinę operaciją.

„Atvirai paskelbti apie mobilizaciją būtų staigus nukrypimas nuo šios pasaulėžiūros, beveik kaip išsiveržimas iš informacinio burbulo“, – tęsė K. Soninas.

Anot jo, net jei Kremliaus vadovas bandys sutelkti dar daugiau rusų, jis vis tiek bandys apsimesti, kad nieko naujo nevyksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()