[ŽT] „Tai įmanoma.“ Ukrainos žvalgyba turi blogų žinių visiems rusams  ()

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas turi svarbią žinią rusams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krašto apsaugos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrijus Jusovas teigia, kad Rusijoje gali būti organizuojama nauja mobilizacijos banga, bet kol kas Rusijos valdžia bijo priimti tokį sprendimą, nes jis gali sukelti vidinę destabilizaciją.

Jusovas pažymėjo, kad šiuo metu Rusijos politinė vadovybė vykdo slaptą mobilizaciją, kurios metu dešimtys tūkstančių žmonių kas mėnesį papildo Rusijos ginkluotųjų pajėgų gretas. Bet Kremlius svarsto ir atvirą mobilizaciją. „Taip gali būti. Atviros mobilizacijos scenarijų Rusijoje svarsto karinė-politinė vadovybė“, – pabrėžė jis.

Jusovas pažymėjo, kad šis klausimas yra susietas su politine ir informacine situacija Rusijoje. Ir, žinoma, su situacija fronte. Tačiau jis pabrėžė, kad Rusijos valdžia vis dar vilkina šio sprendimo priėmimą.

 

Jusovas teigia, kad sprendimas dėl atviros mobilizacijos „buvo ant stalo ir galėjo būti priimtas jau seniai“, tačiau yra nuogąstavimų dėl vidinės situacijos Rusijoje. Todėl, anot jo, kalbėti apie datas dabar nedera.

(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: