„Atstoja 300–400 vnt.“ Rusija prarado artilerijos pranašumą. Skelbiama neįtikėtina žinia  ()

Rusija prarado artilerijos pranašumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija prarado savo artilerijos pranašumą mūšio lauke dėl Ukrainos gynybos pajėgų intensyvesnio 155 kalibro artilerijos sviedinių naudojimo.

Apie tai kalbėjo gynybos ministro pavaduotojas Vladimiras Gavrilovas.

„Iš tikrųjų 100 pabūklų yra tiek pat naudingi, kaip 300–400 vnt. 152 mm kalibro pabūklų“, – sakė jis.

Anot jo, Ukrainai pavyko pasiekti balansą su Rusijos artilerija dėl geresnės vakarietiškos technikos. Kartu jis pabrėžė miglotas perspektyvas rusams.

„Ir iš tikrųjų šiandien esame subalansuoti su Rusijos artilerija dėl geresnės mūsų artilerijos kokybės, tikslesnės, patikimesnės, modernesnės. Ir ši pusiausvyra yra labai strategiškai svarbi. Rusija prarado pranašumą artilerijoje, nes pradėjo šį karą, nors turi daugiau ginklų, jie kažką pasiima iš sandėlių, bet iš tikrųjų turi labai mažai perspektyvų“, – sakė jis.

Gavrilovas priminė, kad plataus masto invazijos pradžioje Ukraina artilerijos ir amunicijos kiekiu labai nusileido Rusijai. Todėl, siekdama subalansuoti situaciją, praėjus kelioms savaitėms nuo karo pradžios, Ukraina pradėjo galvoti apie laipsnišką perėjimą prie naujų 155 mm kalibro sistemų.

 

Kaip paaiškino Gavrilovas, 155 mm kalibro artilerijos pabūklai leidžia smogti naudojant mažiau amunicijos.

„Jei pagal sovietinius standartus, norint pataikyti į vieną objektą šaunant iš 152 mm kalibro, reikia išleisti nuo 9 iki 12 sviedinių, tai pagal 155 mm kalibro standartus – daugiausiai tris. Iš to išeina, kad vienas 155 mm kalibro ginklas pakeičia mažiausiai 3 – 4 vnt. 152 mm kalibro pabūklus“, – reziumavo Gavrilovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: