„Apple“ moko, kaip reikia teisingai laikyti „iPhone 4“ (Video)  (29)

Į priekaištus, kad „iPhone 4“ telefonai, laikomi rankoje, praranda ryšį su bazinėmis stotimis, „Apple“ atkerta, kad vartotojai nemoka teisingai jų laikyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete stiprėja kai kurių naujuosius „Apple“ telefonus „iPhone 4“ įsigijusių vartotojų pasipiktinimas, kad išgirtas telefonas turi net kelias problemas.

Pirmosios problemos pastebimos vos įjungus telefoną – ekranas neveikia taip, kaip turėtų. Matosi išblukusios, ne tokios, kokios turėtų būti, spalvos, kai kurios ekrano dalys mirkčioja be jokios priežasties. Laimė, tokia problema pasitaikė ganėtinai nedidelei vartotojų daliai, tačiau pakeisti telefoną į gerai veikiantį nėra šansų – visi telefonai seniai išparduoti, užsakyti ir t.t.

Kita patvirtinta problema yra silpnas ryšys arba visiškas jo nebuvimas. Mobiliojo ryšio signalai labai susilpnėja ar išvis nuslopsta net geros ryšio aprėpties sąlygomis – pasirodo, tam tereikia tik paimti telefoną į ranką. Įpykę „iPhone 4“ savininkai skundžiasi, kad, sumokėję 500 svarų už šį telefoną, pamatė, jog jo priimamų signalų stiprumas nukrenta iki beveik nulio vos jį paėmus į ranką, skelbia britų dienraštis „Daily Mail“.

„Apple“ vadovas Steve'as Jobsas „iPhone 4“ pristatymo metu naująjį telefoną pavadino preciziškiausiu produktu visoje „Apple“ istorijoje. Tačiau „YouTube“ vaizdo portale pasirodė dešimtys vaizdo siužetų, demonstruojančių išaiškėjusį rimtą „iPhone 4“techninį trūkumą. Vartotojai ne tik piktinasi, bet ir negailestingai šaiposi iš „Apple“ reklamų, kuriose rodoma, kaip žmonės „mėgaujasi“ „iPhone 4“ galimybėmis.

IT leidiniai ir interneto svetainės, atlikusios „iPhone 4“ ryšio testus, greitai įvardijo problemos esmę – pasirodo, telefono signalai labiausiai slopinami tada, kai delnu uždengiama apatinė kairioji telefono korpuso dalis. Aplink visą šio telefono korpusą įrengtos GPS, „Wi-Fi“, „Bluetooth“ ir 3G/GSM signalų priėmimo antenos. Kai, kalbantis telefonu, žmogaus delnas uždengia metalinio telefono korpuso apvado juostelę, „iPhone 4“ priimami signalai pradedami slopinti. Kai kuriais atvejais, ypač kai žmogaus oda liečia abu antenos apvado kraštus apatinėje kairiojoje telefono dalyje, signalai susilpnėja taip, kad telefonas praranda ryšį su mobiliojo ryšio tinklo bazine stotimi.

Pasak dienraščio, kai į „Apple“ vadovą dėl šios problemos kreipėsi technologijų svetainės „Ars Technica“ žurnalistai, S. Jobsas elektroniniu paštu jiems atsakė, kad ši problema lengvai išsprendžiama – esą tereikia telefoną laikyti rankoje „teisingai“.

Bendrovės „Apple“ išplatintame pareiškime, kurį cituoja „Daily Mail“, sakoma: „Apėmus ranka bet kokį mobilųjį telefoną, tai atsiliepia jo antenos veikimui. Priklausomai nuo to, kur ji įrengta, liečiant kai kurias vietas jos priėmimas būna blogesnis lyginant su kitomis vietomis. Tai būdinga kiekvienam mobiliajam telefonui. Jei su tuo susidūrėte naudodami „iPhone 4“, stenkitės neapimti jo apatinio kairiojo kampo ir neuždengti abiejų juodos juostelės metaliniame apvade kraštų. Arba galite naudoti vieną iš daugelio apsauginių „iPhone 4“ dėklų.“

„Apple“ tvirtina, kad 25 svarus kainuojantys specialūs „iPhone 4“ korpuso dėklai sustabdo signalų slopinimą, nes veikia kaip izoliatoriai.

Pranešama, kad ši problema ypač aktuali kairiarankiams „iPhone 4“ vartotojams, nes jiems labai sunku kalbantis neapimti ranka kairiojo apatinio telefono kampo. Tuo tarpu dešiniarankiai piktinasi, kodėl turėtų papildomai pirkti firminius „Apple“ dėklus, kad galėtų skambinti naujutėlaičiu mobiliuoju telefonu.

Internete pasipylė ne tik „iPhone 4“ signalų priėmimą testuojančių vaizdo klipų, bet ir „Apple“ parodijų, kuriose namų šeimininkės priverstos kalbėtis „iPhone 4“ telefonais su ryšio kokybę neva gerinančiais puodais ant galvos ir pačių iš vielos nupintomis papildomomis antenomis. Vienoje iš jų šis „iPhone 4“ brokas sukelia isteriją net neva dideliam „Apple“ produktų gerbėjui Hitleriui. Štai keli tokių vaizdo siužetų pavyzdžiai.

Nežiūrint šių bėdų, JAV technologijų bendrovė „Apple“ per tris dienas pardavė daugiau nei 1,7 mln. naujųjų telefonų „iPhone 4“. Telefonais ketvirtadienį pradėta prekiauti Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Japonijoje ir JAV, o šeštadienį jų buvo parduota daugiau nei 1,7 milijonų.

„Tai pats sėkmingiausias naujo produkto pristatymas per visą „Apple“ istoriją“, - sakė „Apple“ vadovas Steve'as Jobsas. Pasak „Apple“, „iPhone 4“ nuo liepos pabaigos bus galima įsigyti Australijoje, Austrijoje, Belgijoje, Kanadoje, Danijoje, Suomijoje, Honkonge, Airijoje, Italijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Norvegijoje, Naujojoje Zelandijoje, Singapūre, Pietų Korėjoje, Ispanijoje, Švedijoje ir Šveicarijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (29)

Susijusios žymos: