„Nokia“ diegs „MeeGo OS“ į savo „flagmanus“  (19)

Gandai, kad „Nokia“ savo „flagmanuose“, konkrečiai „N“ serijoje, nebebus naudojama operacinė sistema „Symbian“, internete sklando gana senokai. Tačiau dabar jau oficialiai žinoma, kad „Nokia N8“ bus paskutinis „N“ klasės prietaisas, kuriame bus įdiegta ši operacinė sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu „Reuters“ sakė „Nokia“ atstovas Doug Dawson, kuris teigė: „Ateityje „N“ serijos prietaisai bus grindžiami „MeeGo OS“. Šis sprendimas buvo priimtas matant vis mažėjantį „Symbian OS“ populiarumą, lyginant su konkurentais, kurių pardavimai vis kyla - tarp jų „Apple“, „Samsung“, „HTC“ ir kiti.

„MeeGo“ yra operacinė sistema, sukurta „Linux“ pagrindu, kuri susijusi ir su kompanijos „Google“ „Android“ operacine sistema, „webOS“ iš „Palm“ ir platforma „Limo“. Visame pasaulyje nuolat auga operacinių sistemų, kuriamų „Linux“ atvirojo kodo pagrindu ,populiarumas. Tarkim, praėjusiais metais „Linux“ sistema užėmė 8,5% rinkos, o šiemet – jau daugiau kaip 14%. Pagrindinis trūkumas, mažinantis „Symbian“ populiarumą, yra prastas pritaikymas telefonams su sensoriniais ekranais. Šios operacinės sistemos naudojimo jau atsisakė „Samsung“ ir „Sony Ericsson“, ateityje neketinančios kurti „Symbian“ „smartfonų“. Kita vertus, dėl tvirto pirmavimo pasaulinėje rinkoje „Nokia“ ir toliau joje dominuoja: nepaisant visų „Android“ laimėjimų, išmaniųjų telefonų su „Symbian“ dalis yra apie 40%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: