„Jums gresia pavojus...“ Lukašenka skelbia, ką pasakė Prigožinui prieš jo mirtį  ()

Anot analitikų, Baltarusijos autoritarinis lyderis „Wagner“ perkėlimą į Baltarusiją bandė pateikti kaip savo sugebėjimo priimti svarbius sprendimus už Kremliaus diktato ribų pavyzdį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-26 „Jums gresia pavojus...“ Lukašenka skelbia, ką pasakė Prigožinui prieš jo mirtį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 25 d., Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka sakė įspėjęs „Wagner“ įkūrėją Jevgenijų Prigožiną, kad jo gyvybei gresia pavojus, ir dar kartą pabrėžė savo vaidmenį derybose, kurios galėjo padėti sustabdyti birželio 24-osios maištą. Tai pranešė Karo studijų institutas (ISW).

Lukašenka pakomentavo pranešimus apie „Waner“ įkūrėjo žūtį lėktuvo katastrofoje. Baltarusijos politikas išsamiai kalbėjo apie savo vaidmenį derybose, prisiminė, kad per skambučius perspėjo Prigožiną ir Dmitrijų Utkiną, kad jų sukeltas sukilimas gali baigtis jų mirtimi.

Lukašenka vėl kalbėjo apie save kaip įgudusį derybininką, kad jis buvo tas, kuris įtikino Prigožiną sustabdyti maištą. Matyt, Baltarusijos autoritarinis lyderis bandė pateikti „Wagner“ perkėlimą į Baltarusiją kaip savo gebėjimo priimti svarbius sprendimus, turinčius įtakos saugumui už Kremliaus diktato ribų, pavyzdį.

 

Kartu jis palaikė Kremliaus liniją, pagal kurią Putinas esą visiškai nesusijęs su Prigožino mirtimi. Jis teigė manantis, kad teiginys, kad lėktuvas buvo numuštas raketa, yra nepagrįstas, taip pat sakė, kad jis prašė Putino įspėti Prigožiną apie didelę tikimybę tapti pasikėsinimo nužudyti auka.

Tuo pat metu Lukašenka bandė atsiriboti nuo bet kokios atsakomybės už Prigožino neapsaugą. Anot jo, saugumo garantijos niekada nebuvo „Wagner“ ir Kremliaus susitarimų dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(9)
(-7)

Komentarai ()