„Vienos geriausių pasaulyje.“ Monstrai iš Lietuvos. Viską šluojanti ugnis (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos parodė retą monstrą, kurį naudoja kovoje prieš rusus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašo autorius pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš Lietuvos partnerių jau gavo 36 vienetus 40 mm „Bofors“ priešlėktuvinių patrankų, kurios padeda kovoti su Rusijos okupantais mūšio lauke.

Vaizdus su jo panaudojimu socialiniame tinkle X (dabartinis „Twitter“ pavadinimas – red.) paskelbė vartotojas slapyvardžiu AlexRaptor.

Kalbama apie „Bofors L70“, kurie ilgą laiką gynė Ukrainos dangų. Jie Ukrainai buvo pristatyti iš Lietuvos, apie tai paaiškėjo sausio 11 d. Ginklų tiekimui buvo skirta 40 mln. eurų.

„Reta švediškų 40 mm priešlėktuvinių patrankų „Bofors L70“, tarnaujančių Ukrainos dangaus gynėjams, filmuota medžiaga. Anksčiau, atvirų šaltinių duomenimis, Lietuva perdavė 36 tokius ginklus“, - teigiama pranešime.

Leidinio „Defence Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas pažymėjo, kad tam tikra prasme jas galima laikyti vienomis geriausių pasaulyje.

 

L70 turi automatizuotą sistemą su centralizuotu radiolokaciniu postu, kuris atlieka šių priešlėktuvinių pabūklų nukreipimą. Žmogus ten reikalingas tik tam, kad įkrautų šias sistemas. O dabar taip pat kalbame apie modernių termovizorių ir optinių stebėjimo postų, kurie leidžia jiems veikti bet kuriuo paros metu ir užtikrina didelį tikslumą, įrengimą“, - rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(3)
(92)

Komentarai ()